G4Media.ro

FOTO/VIDEO Ticul președintelui: Klaus Iohannis își freacă frecvent verigheta, în aproape toate…

Sursa foto: presidency.ro

FOTO/VIDEO Ticul președintelui: Klaus Iohannis își freacă frecvent verigheta, în aproape toate aparițiile publice / Ce sunt și de ce apar ticurile

Președintele Klaus Iohannis are un tic: își freacă frecvent verigheta, în aproape toate aparițiile publice.

Ticul este o mișcare convulsivă, bruscă, spasmodică și repetată, rezultată din contractarea involuntară a unuia sau a mai multor mușchi sau o deprindere (neplăcută, ridiculă etc.) pe care o capătă cineva în mod inconștient.

„Ticul este o mişcare repetitivă, involuntară. În spatele lui se ascunde o problemă de ordin emoţional, de cele mai multe ori. Practic, persoana refulează o stare interioară prin acest gest“, spunea psihoterapeutul Adriana Neda, într-un articol publicat în urmă cu câțiva ani în Adevărul.

Specialiştii susţin că ticurile, indiferent de natură, devin mai dese în situaţii tensionate. În situaţii stresante, gesturile devin şi mai intense. Ticurile au tendinţa să se amelioreze când persoana este relaxată şi dispar cu totul în timpul somnului.

Există diferite tipuri de ticuri. Dintre acestea, ticurile motorii se manifestă prin diverse mişcări repetate ale corpului. Clipitul des, rosul unghiilor, legănatul de pe un picior pe altul, trosnitul degetelor, gesticulatul excesiv, mişcarea anumitor părţi ale corpului intră în categoria ticurilor motorii.

„Psihoterapia este prima opţiune în tratamentul ticurilor”, preciza Adriana Neda.

Numeroase fotografii postate chiar pe site-ul Administrației prezidențiale surprind obiceiul președintelui de a-și freca verigheta frecvent. Câteva exemple doar din ultimele două săptămâni:

Klaus Iohannis la Consiliul European:

Sursa foto: presidency.ro
Sursa foto: presidency.ro

Klaus Iohannis și-a frecat verigheta de mai multe ori și în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o la Bruxelles:

Klaus Iohannis în vizita oficială în Emiratele Arabe Unite:

Sursa foto: presidency.ro
Sursa foto: presidency.ro
Sursa foto: presidency.ro

Întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu secretarul general al Organizației Internaționale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo:

Sursa foto: presidency.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Bag seama ca onor Redactiunea nu agreeaza ichtiologia.

 2. e omul GRIVCO omul PEEESEEEDEEE si Peneeleeuu si UDEEMEREUUU

 3. doar un TRADATOR A 6.5 MILIOANE VOTURI

 4. Acasa freaca bagheta, in deplasare freaca verigheta.

 5. Ghinion , v-am ciuruit !

 6. Păi să divorțeze și îi dispare ticul

 7. Ioha e băiat simpatic în ultima peroadă. I-a mai bătut o lecuță obrazu lu Ursulița flebologia noastră..cu ocazia că ăia bagă cereale peste rândul agriculorului Român

 8. Bag seama ca onor Redactiunea continua sa nu agreeze ichtiologia. Poate habar n-are ce-i aia (s-a dat dezlegare la peste, baieti, nu la think thank you Paris Match).

 9. E stresat de prea mult somn saracu.

 10. Nu ma asteptam ca G4Media sa acorde timp si spatiu unui asemenea subect. Si, inca un spatiu fvorizat! Ati terminat problemele importante?
  Ati devenit dintr-o publicatie foarte serioasa, una care umbla cu evenimente de genul celor cu care isi bate jooc de voi Pentelleu?
  Cand presedintele greseste, presa are datoria sa-l critice sever. Dar cand se baga in barfeli, nu se mai numeste presa

 11. Dar, dacă iși rotește verigheta cât să nu se blocheze pe deget, iar la o adică s-o poată scoate cât ai zice „pește”, in probabilitatea nu foarte indepărtată ca o dubă inscripționată cu însemnele Penitenciarului Târgșor să parcheze la poarta imobilului conjugal !?
  Zic și eu, nu dau cu parul…

 12. Doar dnul medic psihiatru Tudose putea face puc aceasta analita ! Avea capacitatea, curajul si moralitatea necesara si chiar talentul cat sa fie sincer si dedicat publicului si nu s-ar fi limitat la acest tic in creionarea Fiintei Nelocuite……

 13. Frectie la picior de lemn = frectie la inel de Klaus 😉

 14. Practic, o persoană analizată de un psihoterapeut, devine o victimă, o persoană cu probleme psihice , cu dosar , în secunda 2 ..
  Apropo .. de ce toate ticurile, inclusiv cele banale, nesemnificative, TREBUIE tratate , neapărat, la psihoterapeut ???
  De ce faptul că ai un TIC ..te face neapărat o persoană cu probleme ?
  Când ai cont pe Tik Tok … .nu cumva ai probleme psiho ..mult mai mari ?

 15. Acum 40 de ani era in voga serialul Arabela, cand aveau o problema, personajele invarteau inelul fermacat si dorinta se implinea. Asta se intampla si cu Klaus, isi doreste ceva si solutia sugerata de psiholog o fi fost sa isi imagineze o solutie magica.