G4Media.ro

FOTO/VIDEO Mini-Transilvania din Odorheiu Secuiesc: un parc cu zeci de clădiri monumente…

FOTO/VIDEO Mini-Transilvania din Odorheiu Secuiesc: un parc cu zeci de clădiri monumente istorice și de arhitectură, realizate la scară redusă poate fi vizitat la Băile Seiche

Un parc cu zeci de clădiri monumente istorice și de arhitectură din Transilvania, mănăstiri, castele, biserici fortificate, realizate la scară redusă poate fi vizitat la Băile Seiche, lângă Odorheiu Secuiesc. În expoziția în aer liber pot fi admirate, între altele, Castelul Corvinilor, Biserica fortificată din Biertan, Castelul Bran, Cetatea Devei sau Cetatea Făgăraș în miniatură.

Monumentele reproduse fac parte din Patrimoniul mondial UNESCO sau din Patrimoniul Naţional.

Până pe 15 august, turiștii care prezintă o factură emisă de un restaurant sau de un loc de cazare din vecinătatea orașului Odorheiu Secuiesc pot vizita gratuit parcul. După aceea, prețurile biletelor vor fi: 15 lei pentru adulți, 8 lei pentru copii și pensionari, iar copiii sub 3 ani vor avea intrarea gratuită.

Această prezentare necesită JavaScript.

Parcul Mini Transilvania a fost realizat de echipa „Legendarium” din Odorheiu Secuiesc. Scopul parcului este de a prezenta diversitatea arhitecturală a Transilvaniei multiculturale, prezentând cele mai importante clădiri ale tuturor națiunilor din regiune, în perioada lor de înflorire, potrivit site-ului Legendarium.

Machetele au fost realizate de Domokos Vajda și Auróra Németh Hajnal, sub îndrumarea grafică profesională istorică a lui János Gyöngyössy.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Au reprodus gropile si drumurile prafuite?Au pus si niste carute cu cai? Niste golfuri 3 ruginite? Ca daca nu inseamna ca nu e vorba de Transilvania ci de niste satuce de prin Austria!

  • 🙂 o aratam turistilor cum a aratat Transilvania in vremea carutelor si drumurile prin parc sunt intretinute de noi, astfel nu sunt gropi si nici praf… 😉

  • Ce aberatii debitati… pana una-alta, turistii straini se inghesuie sa viziteze Transilvania, NU sudul subdezvoltat sau Moldova saraca(exceptie, Bucovina fosta in Imperiul austro-ungar!)!
   In mintea multora, Romania inseamna Transilvania!
   Pe unde-am ajuns, Romania insemna Transilvania in discutiile cu acei straini…
   NU Telormanul si nici Vasluiul si nici Botosaniul…. nici macar Bucurestiul!!!!!!!!!!!!!!

  • @Lili, foarte bine ca Romania inseamna Transilvania, asa sa ramana. Mie personal imi plac carutele cu cai, dau farmec aparte locului. Totusi locuri frumoase in Romania mai sunt in afara de Transilavania (in sens larg) si Bucovina si Delta Dunarii si Nordul Munteniei si Nordul Olteniei, si manastirile din zona Neamt etc. Avem suficient peste tot de vazut.

 2. Ei construiesc statui? Mai baieti cacalife matters, in timp ce statuile cad prin toata europa, voi construiti statui, construiti cultura! Hai, jos cu ele.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.