G4Media.ro

FOTO/VIDEO Colț de Rai. Cum au reușit doi tineri să amenajeze cu…

sursa foto: G4Media/ Cătălin Suciu

FOTO/VIDEO Colț de Rai. Cum au reușit doi tineri să amenajeze cu fonduri europene o agropensiune care atrage turiști din toate colțurile țării

Un teren, un peiesaj care te lasă cu gura căscată , multe nopți nedormite și finanțare europeană: acestea sunt ingredientele principale cu care doi tineri din județul Sălaj au deschis o mică afacere, o agropensiune turistică care atrage turiști de pretutindeni. Aflată în comuna Cristolț, județul Sălaj, sat Văleni, Casa Catrinei și -a deschis porțile în urmă cu un an. De-atunci a devenit un punct de atracţie.

„E linişte, e un loc cu o energie specială”, spune pentru G4media Ecaterina Olaru, proprietara pensiunii.

„Ideea a apărut în urmă cu mai mulţi ani. Eu lucram într-o corporaţie şi aveam mereu nevoie de un refugiu. Căutam cu soţul meu un loc retras, departe de lume, departe de agitaţie, un loc unde să fie un pârâu, o căsuţă, pădure, verdeaţă şi un aer curat. Voiam ceva special. Voiam să le redăm oamenilor emoția de a merge la bunici, de a evada din cotidian într-un loc splendid. Noi căutam mereu locuri retrase, departe de agitaţie, departe de zgomot, dar să fie cu ceva mai mult. Am bătut tot judeţul Sălaj să găsim un loc precum cel de acum, să nu fie alergătură, să nu fie stres, să fii detaşat de toate problemele”.

casa catrinei, ciubar, natura, vacanta, concediu3
sursa foto: G4Media/ Cătălin Suciu

Pe actuala locaţie era o căsuţă dărăpănată. „Iniţial voiam să ridicăm ceva peste, dar structura de rezistenţă nu permitea, aşa că am făcut totul de la zero. Voiam ceva tradiţional, dar în acelaşi timp confortabil. Am accesat şi fonduri europene, am primit o finanţare nerambursabilă de 70.000 de euro, dar investiţia a ajuns undeva la 200.000 în final. La un moment dat ne-a fost foarte greu să continuăm, am făcut mai multe credite, am prins şi pandemia, am lungit totul, dar a meritat. Noaptea ne uitam pe YouTube cum se pune parchetul, a doua zi puneam parchet, deşi nu credeam că voi face asta vreodată. A fost ambiţia noastră să facem ceva special, diferit. Cinci ani a durat totul, iar acum ne bucurăm de tot. Vin turişti din toată ţara. Avem foarte mulţi din Cluj, avem din Bucureşti, au fost din Buzău, din Arad, din toată ţara. Pe timpul verii gradul de ocupare este aproape 100%”, mai spune Ecaterina.

casa catrinei, ciubar, natura, vacanta, concediu3
sursa foto: G4Media/ Cătălin Suciu

La câţiva kilometri de locaţie se află grădina botanică din Jibou şi Grădina Zmeilor, un alt obiectiv turistic. Cetatea Porolisum e la 40 de km.

Situată în satul Văleni, judeţul Sălaj, Casa Catrinei este o agropensiune construită după modelul caselor tradiţionale cu acoperiş de paie ce au existat în zonă, dar cu tot confortul secolului XXI. Are cinci camere, fiecare cu baie proprie, cu o capacitate de cazare de 10 – 12 persoane, o bucătărie complet utilată, o sală de mese şi săli pentru activităţi, alături de un ciubăr cu hidromasaj, iluminare led şi sistem de filtrare a apei cu o minicascadă.

casa catrinei, ciubar, natura, vacanta, concediu3
sursa foto: G4Media/ Cătălin Suciu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Bravo copii.
    👏🏻

  2. lipseste P de la publicitate :-))