G4Media.ro

FOTO Primul pod metalic în arc de cerc cu cale de rulare…

sursa foto: CANIR, facebook

FOTO Primul pod metalic în arc de cerc cu cale de rulare în partea superioară, pe DN73, în județul Argeș, va fi deschis până la finalul lui noiembrie / Podul preia traficul rutier pe traseul Rucăr-Bran

Drectorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR), Cristian Pistol, anunță că până la finalul acestei luni va fi dat în folosință primul pod metalic în arc de cerc, cu calea de rulare în partea superioară. Este un prim astfel de pod construit până acum în România, potrivit lui Cristian Pistol.

Podul din zona localității Podul Dâmboviței, situat pe DN73, are o lungime de 170 de metri și o înălțime maximă de 31 de metri iar construcția lui (finanțată prin din programul POIM) a durat 1 an și 6 luni.

„Acest pod va prelua traficul rutier pe traseu istoric RucărBran și va avea o contribuție importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73 în Muntenia și Transilvania”, spune Pistol.

Atât turiștii care vor dori să ajungă în zonă, în special pentru a vizita Castelul Bran cât și marii transportatori vor beneficia de siguranță și confort o dată cu deschidere circulației pe noul pod, mai transmite CNAIR.

Vechiul pod în arc din zidărie de piatră (construit în 1886), declarat monument istoric va rămâne deschis doar circulației pentru vehicule cu greutatea maxima de 16 tone, în timp ce autovehiculele de mare tonaj vor circula doar pe noul pod metalic.

„Noul pod în arc, construit de ingineri români, a putut fi realizat doar după ce au fost identificate soluții tehnice care să nu afecteze mediul și care să permită accesul la proprietățile din proximitatea sa. După ce am verificat astăzi lucrările în șantier am certitudinea că putem să deschidem circulația pe noul pod până la sfârșitul lunii noiembrie 2023”, informează CNAIR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. N-ar strica să-i puneți și o proptă, zic eu, preventiv.

  2. E bun că e de fer. Trebuie dus repede la firmele de reciclat până nu ruginește.
    Sper să nu fie la fel de bine realizat ca cel de la Brăila.