G4Media.ro

FOTO Fethullah Gülen, acuzat de Erdogan de puciul din 2016, a avut…

FOTO Fethullah Gülen, acuzat de Erdogan de puciul din 2016, a avut propriul stand la cel mai important târg de carte din Constanța. Turcia a ars peste 300.000 de cărți în care apărea Gülen

Clericul Fethullah Gülen a avut propriul stand la Gaudeamus, cel mai important târg de carte din Constanța, care a fost organizat la începutul lunii august de Radio România, postul public de radio, informează Info Sud-Est. Standul dedicat lui Gülen aparținea ziarului ”Zaman”, care apare și în limba română, iar cărțile afișate pe rafturi făceau referire la regimul autocratic al președintelui Recep Tayyip Erdogan, la tentativa de lovitură de stat din iulie 2016 și la legătura dintre Islam și democrație.

Începând din iulie 2016, administrația condusă de Erdogan a ars peste 300.000 de cărți și manuale, conform declarației ministrului Educației turc citat de RFI. Autoritățile au declarat că nu vor să mai păstreze nici măcar o carte sau manual care să aibă vreo legătură cu Gülen, oricât de mică ar fi aceasta.

Fethullah Gülen este considerat de președintele Recep Tayyip Erdogan principalul inamic al Turciei. Clericul a fost acuzat de Erdogan că se află în spatele tentativei de lovitură de stat din iulie 2016, însă Gülen a negat că ar fi fost implicat în puciul eșuat.

În Constanța trăiește cea mai mare comunitate turcă din România, care numără peste 20.000 de persoane, iar Republica Turcia are deschis la Constanța un consulat general. Fethullah Gülen a finanțat masiv mai multe instituții și publicații de la malul mării: Școala ”Spectrum”, Liceul Internațional de Informatică, Fundația Tuna și ziarul Zaman, informează Info Sud-Est.

Pe lângă acestea, Fethullah Gülen a finanțat și alte instituții de învățământ și a acordat burse elevilor din mai multe orașe ale României, printre care și Iași, Cluj sau Ploiești. La nivel mondial, în ultimii 20 de ani, mișcarea Gülen a finanțat licee, bănci și companii media în peste 140 de țări.

Citește articolul integral aici.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Școala „SPECTRUM” din Ploiești, este un lăcaș de învățământ super modern, de foarte bună calitate . Dacă este finanțat de Gulen, cu atât mai bine !. Restul este politică și manipulare ordinară !…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.