G4Media.ro

FOTO „Descoperire foarte rară”: Arheologii au găsit în Bavaria o sabie veche…

Sursa foto: Bayerisches Landesamt für Denkmalpflege

FOTO „Descoperire foarte rară”: Arheologii au găsit în Bavaria o sabie veche de 3.000 de ani atât de bine conservată încât încă strălucește

Arheologii au găsit o sabie cu mâner octogonal care datează de peste 3.000 de ani într-un sit funerar din landul Bavaria, în sudul Germaniei, relatează CNN.

Sabia este atât de bine conservată încât încă strălucește, potrivit unei declarații a Biroului de stat bavarez pentru conservarea monumentelor.

Aceasta a fost descoperită săptămâna trecută într-un sit din Donau-Ries, iar cercetătorii cred că a fost lăsată în mormânt ca un cadou de înmormântare.

Sursa foto: Bayerisches Landesamt für Denkmalpflege

Se crede că sabia datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea î.Hr., adică din epoca mijlocie a bronzului. O astfel de sabie, cu un mâner octogonal realizat în întregime din bronz, este o descoperire rară, potrivit comunicatului.

„Sabia și înmormântarea trebuie încă examinate pentru ca arheologii noștri să poată clasifica mai precis această săpătură”, a declarat profesorul Mathias Pfeil, șeful Biroului de Stat Bavarez pentru Conservarea Monumentelor.

„Starea de conservare este excepțională! O astfel de descoperire este foarte rară”, a adăugat el.

Sursa foto: Bayerisches Landesamt für Denkmalpflege

Cercetătorii cred că sabia a fost o armă reală. „Centrul de greutate din partea din față a lamei indică faptul că aceasta a fost echilibrată în principal pentru a tăia”, se arată în comunicat.

Aceasta a fost lăsată într-un mormânt care conținea rămășițele a trei persoane – un bărbat, o femeie și un tânăr – care au fost îngropate la scurt timp unul după altul, continuă comunicatul. Nu este clar care era relația dintre ei, dar au fost îngropați cu o gamă bogată de obiecte funerare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Este spada (2 taisuri), nu sabie (1 tais).

  2. Sabie,spadă,pumnal.Maiestria executiei contează.Nu are urme de rudiment.Chiar ca este ceva extraordinar!
    Bine ca nu a fost descoperită,înainte sau in vremea lui Hitler,ca o punea pe steag.”Umflatura”nationalistă(nazistă)ar fi fost si mai mare!!! Rasa ariană avea si sabia aferentă,chiar”de la mama ei”.

  3. Sabie,spadă,pumnal.Maiestria executiei contează.Nu are urme de rudiment.Chiar ca este ceva extraordinar!
    Bine ca nu a fost descoperită,înainte sau in vremea lui Hitler…..,ar fi avut si dovada palpabila in sustinerea teoriei delirante,privind rasa ariană.

  4. Tot arienii, asta e! Acum 3000 de ani!