G4Media.ro

FOTO Cumpărături la ușa ta. Vârstnicii, bolnavii și părinții singuri din București…

FOTO Cumpărături la ușa ta. Vârstnicii, bolnavii și părinții singuri din București și Ilfov pot apela la voluntari ca să le aducă la ușă cumpărăturile

Mircea Bucur și Daria Barbu s-au înscris în proiectul ”Cumpărături la ușa ta” al celor de la ”Geeks for democracy”. Mircea are 21 de ani și e student la design industrial la Universitatea din Haga, Daria are 23 de ani, a terminat Dreptul și este avocată.

Foto: Daria Barbu

Foto: Mircea Bucur

Azi a fost prima lor zi de ”livrări la domiciliu”. Au dus alimente la ușa unor vârstnici, bolnavi sau părinți singuri. Amândoi spun că s-au gândit la bunicii lor care ar avea nevoie să le facă cineva cumpărăturile.

Constantin Manolache din cartierul Pantelimon a fost unul dintre beneficiari. Are aproape 80 ani și nu vrea să iasă din casă.

Constantin Manolache primind produsele livrate

Peste 200 de voluntari ajută persoanele vulnerabile să primească alimente de strictă necesitate pe durata pandemiei de coronavirus. De luni, 23 martie, cei care au nevoie de ajutor pot suna la 0727 03 03 03, disponibil zilnic între orele 8:00 și 21:00. Oamenii trebuie să plătească doar contravaloarea bonului de casă, iar livrarea nu costă nimic.

Foto: Voluntari la cumpărături

Am realizat aplicația <<Cumpărături la ușa ta>> că să putem ajuta cât mai multe persoane vulnerabile să stea acasă. Voluntarii nu sunt în grupa de vârstă cu risc ridicat, sunt persoane sănătoase, care pot și vor să ajute. Doar împreună putem să depășim cu bine această încercare, doar prin solidaritate”, explică inițiatorul proiectului, Marian Rădună de la ”Geeks for democracy”. El este un cunoscut activist din mișcarea Rezist.

Voluntarii livrează două kituri (sacoșe) cu produse standard alimentare, perisabile și neperisabile, cu un cost estimat de 150 și 80 de lei. Lista de produse incluse în fiecare dintre cele două pachete a fost stabilită în urma consultării cu dr. Simona Tivadar, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, iar persoanele vulnerabile pot solicita în plus maximum 5 articole care nu se regăsesc în pachet.

Ca să meargă repede, hipermarketurile îi așteaptă pe voluntari cu sacoșele pregătite. ”Dorim să ajutăm persoanele vulnerabile să stea acasă”, a declarat Titus Tulea, managerul unui magazin.

Voluntarii au proceduri standard pentru igienă și protecție: lasă cumpărăturile la ușă și un plic de plastic transparent în care beneficiarii să pună banii, fără contact fizic. Voluntarii au măști, mănuși și dezinfectant și își folosesc mașinile lor.

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Fără drojdie viața-i un pustiu..

    • Ai avut ocazia sa spui o vorba buna despre acesti voluntari, dar ai ratat-o. Las’ ca zic eu si pentru tine: Bravo baieti, faceti o treaba super faina!

  2. A inceput campania asta si tariceanu!O reclama cu sigla alde iti explica ce trebuie sa faci:voluntarii cu sigla alde vin la usa ,sa le dai bani sa-ti faca cumparaturile!!!De asta s-au intalnit hotii toti laolalta,de fapt:sa puna de o strategie de campanie electorala,NENOROCITII DRACULUI! Deja circula pe site-uri reclama lui traficeanu,a aparut pe aktual24.ro!