G4Media.ro

Fotbaliştii transgender şi non-binari din Germania vor putea decide dacă joacă pentru…

sursa foto: Pexels

Fotbaliştii transgender şi non-binari din Germania vor putea decide dacă joacă pentru o echipă feminină sau masculină

Federaţia Germană de Fotbal a declarat joi că fotbaliştii transgender şi non-binari vor putea decide dacă joacă pentru o echipă feminină sau masculină, anunţă lequipe.fr, preluat de News.ro.

Asociaţia Germană de Fotbal (DFB) a schimbat reglementările privind persoanele transgender şi non-binare. Acum vor putea decide dacă joacă la echipa masculină sau feminină.

Până acum, sexul trecut în actele personale de identitate era cel care determina eligibilitatea fotbaliştilor, potrivit DFB. Însă din 2018, pe lângă „feminin” şi „bărbat”, mai este posibilă bifarea căsuţei „diverse” sau „fără referire” în secţiunea de gen a documentelor de identitate.

Federaţia Germană s-a justificat cu această precizare: „Deoarece din 2018 a fost posibil ca persoanele să se înregistreze în starea civilă ca «diverse», s-a înregistrat o creştere a numărului de persoane cu acest statut. . De asemenea, afectează oamenii care joacă fotbal, făcând mai importantă nevoia unor reguli clare.”

Până acum, în Germania nu a existat o hotărâre specifică pentru fotbaliştii care se autoidentifică astfel.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Bravo! Perfect!
    Doar asa o sa scapam de nemtalai in fotbal. Germania = buda publica a lui putler!!

  2. Liga fātālāilor

  3. Si liga elicopterelor de lupta unde e?

  4. chiar si daca nu ar fi, niciunul din ciudatii astia nu se va duce la fotbal masculin – unde mai trebuie si sa joci fotbal

  5. puscariasii care se declara transgender au voie sa faca puscaria la femei? Sa fie democratie de tip gender…😍😍

  6. O decizie aiurea, facuta din motive de progresism, care va duce cel mai probabil la distrugerea fotbalului feminin in Germania.

  7. Asta in timp ce federatia internationala de inot le-a intwrIs la T barbati sa mai participe la competitii feminine. Stirea asta nu a fost data de G4 ca nu e conforma cu agenda lor de promovare a koorismului