G4Media.ro

Fotbal: UEFA își reiterează opoziţia faţă de proiectul unei Super Ligi europene…

Sursa foto: UEFA / Facebook

Fotbal: UEFA își reiterează opoziţia faţă de proiectul unei Super Ligi europene / Super Liga este susţinută doar de FC Barcelona, Juventus Torino şi Real Madrid

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a reiterat, într-o întâlnire cu Bernd Reichart, preşedintele executiv al A22 Sports Management, compania care reprezintă echipele din Super Ligă (ESL), opoziţia faţă de un astfel de proiect, scrie Reuters.

Nasser Al-Khelaifi, preşedintele Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA) şi al clubului Paris Saint-Germain, a participat şi el la întâlnirea de la Nyon, ca şi directorii unor cluburi europene şi asociaţii de suporteri.

Cluburile engleze nu au putut participa din cauza întâlnirii programate a acţionarilor din Premier League.

”În conformitate cu unitatea fotbalului european, UEFA şi părţile interesate din fotbal au respins raţiunea care stă la baza proiectelor precum ESL în timpul discuţiei de astăzi. Participanţii au luat notă, cu surprindere, de afirmaţiile preşedintelui executiv A22 Sports, conform cărora această companie nu reprezintă niciun club în nicio calitate, inclusiv cele trei cluburi care continuă să sprijine deschis proiectul”, se arată într-un comunicat al UEFA.

Proiectul iniţial, o competiţie lansată de douăsprezece mari cluburi europene, a fost dezvăluit ”en fanfare” în aprilie 2021. Dar, confruntat cu furia suporterilor, reacţia forurilor fotbalistice, inclusiv UEFA şi FIFA, şi a politicienilor, proiectul s-a destrămat în 48 de ore.

Cel mai criticat aspect a fost cel care permitea echipelor fondatoare, 12 iniţial, să participe la Super Ligă, indiferent de performanţa din campionatul intern. Cluburile germane nu se aflau printre fondatori, iar în prezent Super Liga este susţinută doar de FC Barcelona, Juventus Torino şi Real Madrid.

Echipe ca Bayern Munchen, RB Leipzig şi Borussia Dortmund au refuzat recent orice integrare în Super Ligă, chiar şi cu un format nou de desfăşurare.

În prezent, Real Madrid, Barcelona şi Juventus sunt implicate într-o bătălie juridică împotriva UEFA la Curtea Europeană de Justiţie. Cluburile acuză UEFA că operează un monopol şi o hotărâre formală este aşteptată anul viitor.  

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Sper sa se realizeze superliga sa mai scapam de corupții din fifa si eufa