G4Media.ro

Fostul șef al serviciului permise și înmatriculări din Suceava, reținut de DNA…

Fostul șef al serviciului permise și înmatriculări din Suceava, reținut de DNA / Este acuzat că  lua mită pentru înmatricularea mașinilor fără programare și pentru obținerea permisului

Comisarul-șef Florin Valy Finiș, fost șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, a fost reținut de DNA, se arată într-un comunicat. Finiș va fi dus astăzi în fața unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava cu propunere de arestare preventivă. Procurorii DNA Suceava îl acuză de comiterea a trei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată, mai precis că încasa sume între 70 de lei și 500 de euro pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme și pentru promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoria B.

Redăm mai jos comunicatul DNA:

”Într-una din cauzele mediatizate prin comunicatul 820/VIII/3 din 27 noiembrie 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 07 iulie 2021, a inculpatului FINIȘ FLORIN VALY, comisar șef de poliție, la data faptelor șef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava, ofițer responsabil pe linie de înmatriculări auto în cadrul Compartimentului Înmatriculări și Evidență a Vehiculelor Rutiere și ofițer examinator auto, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a trei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2018 – 2020, inculpatul Finiș Florin Valy, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 70 lei și 500 euro), care nu i se cuveneau, pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme și pentru promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoria B.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 08 iulie 2021, inculpatul Finiș Florin Valy urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 10 persoane fizice, în cazul acestora fiind dispuse și măsuri preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. DNA Suceava protejeaza pe cine trebuie si arde tot pe cine trebuie.
  Doar nu va ganditi ca procurorii sunt vreun fel de Eliot Ness de Suceava. 🙂

 2. ca sa continui sa faci asa ceva dupa ce au cazut atitea capete pe tema asta inseamna ca esti ori prost ori prea lacom

  • Te ai gandit ca poate acolo asta e obiceiul si traditia. Asta se invata si asta se preda mai departr

 3. În Românistan există boieri care nu stau la aceleaşi cozi cu pulimea?! Wow! Ce şocant! Am mai auzit de chestia asta doar la absolut toate instituţiile statului interlop, inclusiv ANAF sau instanţe judecătoreşti.

 4. Corect.

 5. Asta este autorul de fapt al miltitudinii de accidente produse in Suceava… toate permisele eliberate de acest animal ar trebui anulate si posesorii reexaminati… se pare ca pentru asta totul a ajuns la „finish”… ar trebui legat, inchis si aruncata cheia… cati or fi murit sau au fost nenorociti pe viata din cauza animalului asta si altii ca el?

 6. !Tudorel Negreanu

  eu propun ideea ( nu stiu daca se poate juridic) ca in cazul unui accident auto sa se verifice modul in care faptuitorul a luat examenul ( perioada, etc) si daca lucrurile se leaga, familia victimei sa ceara direct politistilor in cauza daune materiale!

  doar asa ar creste gradul de responsabilizare a politistilor!