G4Media.ro

UPDATE Fostul șef al Poliției Rutiere din anii `90, care dirija minerii…

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

UPDATE Fostul șef al Poliției Rutiere din anii `90, care dirija minerii în Capitală, a fost reținut de DNA/ Ion Șoricică i-ar fi promis unui șofer prins băut la volan că îl scapă de dosar

Update 17.18: Curtea de Apel București i-a pus sub control judiciar pe Ion Șoricică și Ion Joe Stoica, potrivit minutei ședinței.

Articol inițial: Fostul șef al Poliției Rutiere din anii 90`, care a fost surprins dirijând minerii veniți în Capitală, a fost reținut de DNA, conform surselor G4Media. Ion Șoricică i-ar fi promis unui șofer prins băut la volan că îl scapă de dosar.

În același caz a fost reținut și fostul subaltern al lui Șoricică din anii `90, devenit șeful Biroului Accidente Ușoare, Ion Joe Stoica. Cei doi sunt bănuiți de trafic de influență și ar uma să fie duși, miercuri, la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

La data de 12 iunie 1999, Evenimentul zilei publica pe prima pagină o fotografie cu şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, colonelul Ion Şoricică, în care acesta era înfăţişat dirijând minerii veniţi în Bucureşti în dimineaţa zilei de 14 iunie 1990, conform informațiilor publicate de IICCMER. După publicarea acestei fotografii, dar şi a unor investigaţii jurnalistice legate de implicarea lui Şoricică şi a fiului său în traficul cu maşini furate, conducerea Ministerului de Interne a hotărât, în ziua de 19 ianuarie 2000, destituirea lui Şoricică din funcţia de şef al Brigăzii de Poliţie Rutieră şi punerea sa la dispoziţia IGP.

În acest moment, Ion Șoricică este avocat.

UPDATE Comunicatul oficial al DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 octombrie 2022, a inculpaților:

STOICA ION-JOE, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență,

Avocat în cadrul Baroului București, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 08 ianuarie 2022 – prezent, inculpatul Stoica Ion-Joe, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins și a primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală, suma de 3.000 de euro.
În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună față de persoana cercetată o soluție de clasare.
Mai mult, inculpatul Stoica Ion-Joe i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective “o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală.
Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 05 octombrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că toate comunicatele au fost întocmite în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. epoletii de toate felurile au fost si sint cancerul acestei tari.

 2. Bah da nu mai crapa relicvele astea , papa pensie militienii astia pana la 100 de ani …

 3. Pensia specială merge mai departe, are cu ce sa dea spaga sa scape.
  Ce stire, penibila, nu zic de G4 ci de Statul Roman care cotcodaceste cu o margica.
  Pensii speciale pt toti ca asta de mai sus, sa fie, se stieee!

 4. Sa se duca unde ii este locul

 5. Să lăsăm „justiţia” să îşi urmeze cursul.
  Avem încredere în fraţii noştri! 😉