G4Media.ro

Fostul șef al brigăzii antidrog București: Ultimul raport, valabil pentru 2021, arată…

Sursa foto: Unsplash/ Chase Fade

Fostul șef al brigăzii antidrog București: Ultimul raport, valabil pentru 2021, arată o prevalenţă a consumului de droguri de 10,7%. Cred că acum, în marile oraşe, se duce undeva către 30%

Fostul șef al Serviciului Antidrog din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Cătălin Ţone, a declarat, miercuri, că raportul oficial cel mai recent privind impactul consumului de droguri în România arăta că prevalenţa pentru anul 2021 era de 10,7% la nivel naţional în rândul populaţiei peste 15 ani. În opinia sa, în rândul populaţiei tinere din marile oraşe şi din centrele universitare prevalenţa ar putea fi, în prezent, de 30%, relatează News.ro.

”Dacă vorbim despre cifrele care s-au comunicat oficial în ultimul raport privind situaţia drogurilor în România, discutăm de segmentul 15-64 de ani, prevalenţa, procentul din populaţia este undeva la 10,7%, dar, atenţie, este procentul din 2021 calculat în 2022. Şi trebuie să subliniez acest lucru, vorbim despre un procent şi o analiză sociologică făcută după pandemie, deci ştim care au fost reperele, ştim că nu s-a circulat, ştim că au fost situaţii delicate, că nu s-au putut face teste, deci clar cifrele sunt deformate. Eu cred, la ora actuală – neerijându-mă, sunt sociolog de meserie şi ştiu că în spatele unei cercetări sociologice stă o muncă complexă şi nu trebuie să existe subiectivism – dar eu cred că dacă discutăm coborîm puţin segmentul, 15-34 de ani, deşi acum se spune că este 16,7, aproape 17%, eu cred că vorbim acum de undeva 20-22% (oameni care au consumat substanţe stupefiante – n.r.) şi vorbim de media la nivel naţional, dar dacă ne referim la Bucureşti, la centrele urbane, la zonele universitare, lucrurile sunt sărite mult de această cifră, cred că se duce undeva la 30%”, a declarat Cătălin Ţone, expert antidrog, miercuri seară, la Medika TV.

El a explicat că îşi bazează afirmaţia pe faptul că există o ”diferenţiere semnificativă” între impactul drogurilor în mediul rural faţă de marile oraşe şi de centrele universitare.

Cătălin Țone a atras atenţia asupra faptului că noi tipuri de droguri au apărut, el dând exemplul drogului Cristal – 3CMC.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...