G4Media.ro

Fostul sediu al Primăriei Techirghiol devine muzeu / Vila ”Păpușica” împlinește 100…

Sursa foto: Facebook / Techirghiol

Fostul sediu al Primăriei Techirghiol devine muzeu / Vila ”Păpușica” împlinește 100 de ani / Imediat de la inaugurare a fost pierdută la cărți de proprietar

În Vila Păpuşica, fostul sediul al Primăriei Techirghiol, va fi amenajat un muzeu, anunță Agenția de presă Rador. Potrivit autorităţilor locale, acesta va cuprinde atât piese din portul tradițional al etniilor din oraș, cât și elemente descoperite în urma cercetărilor arheologice din această zonă.

„Prin reabilitarea vechiului corp al primăriei, Vila Păpuşica, ne dorim să facem în așa fel încât pe holul acestui imobil să facem și un mic muzeu, cu toate aceste lucruri care au fost descoperite, dar și cu toate porturile tradiționale. Mă refer la portul turcesc, tătăresc, românesc, cei care conviețuim în acest oraș”, susține primarul Iulian Soceanu.

Vechea clădire a primăriei, vila „Păpușica”, va împlini, anul viitor, 100 de ani. Imobilul în sine are o istorie zbuciumată: după câțiva ani de la inaugurarea din 1914 a fost pierdută la cărți de proprietar.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...