G4Media.ro

Fostul secretar de stat Colin Powell îl acuză pe Trump că „deviază”…

Sursa foto: Facebook/ General Colin L. Powell

Fostul secretar de stat Colin Powell îl acuză pe Trump că „deviază” de la Constituție și își arată susținerea pentru democratul Joe Biden

Fostul secretar de stat american şi şef al Statului major general, Colin Powell, a afirmat că va vota pentru candidatul democrat, Joe Biden, la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, criticându-l dur pe preşedintele republican, Donald Trump, pentru ceea ce a calificat drept minciuni repetate ale Casei Albe, într-un interviu difuzat duminică de CNN, relatează dpa şi Reuters, citate de Agerpres.

Powell, care este republican, a apreciat că Trump „deviază” de la Constituţia SUA şi „devine periculos pentru democraţie şi pentru ţară”.

„Nu-l pot susţine în niciun fel pe preşedintele Trump anul acesta”, a spus fostul secretar de stat.

El i-a îndemnat pe americani să nu voteze cu gândul la economie – un sector pe care alegătorii par a prefera să-l încredinţeze lui Trump -, ci pentru binele general al ţării.

„Minte şi scapă pentru că oamenii nu-l trag la răspundere”, a declarat Powell, într-un context în care şi o serie de republicani proeminenţi din Congres au semnalizat o distanţare de liderul de la Casa Albă.

Între aceştia, este de remarcat cazul lui Jim Mattis, fost ministru al apărării al lui Trump, care săptămâna trecută a criticat făţiş faptul că şeful statului a folosit armata împotriva protestatarilor. „Donald Trump este primul preşedinte din viaţa mea care nu încearcă să unească poporul american şi nici măcar nu pretinde să încerce acest lucru. Încearcă chiar să ne divizeze”, a comentat Mattis.

Sursa foto: Facebook/ General Colin L. Powell

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. astept postacii rusi sa-l faca stangist pe Powell, cand el e republican din 1995, cand republicanii inca aveau constiinta

  • Tovarasic, hai ca nu e greu, un minim efort:

   https://www.conservapedia.com/Colin_Powell

   Liberal member of the Republican Party = adica este liberal modern de stanga in interiorul partidului republican.
   Mai este catalogat ca si neocon

   translate:
   Opinii Politice

   Colin Powell este un republican liberal sau moderat, care este pro-avort, susține discriminarile pozitive și controlul „rezonabil” al armelor. Deși Powell era împotriva „căsătoriei” de același sex la acea vreme (acum este în favoarea acesteia [3]), el a ajutat la elaborarea politicii „Nu întrebați, nu spuneți” în armata Statelor Unite, împreună cu Bill Clinton . El a fost, de asemenea, critic cu politica actuală din Irak. În 2005, Powell a telefonat doi senatori, Lincoln Chafee din Rhode Island și Chuck Hagel din Nebraska (de asemenea republicani liberali), cerându-i să se opună nominalizării lui John Bolton ca ambasador la Națiunile Unite. În septembrie 2005, Powell a criticat răspunsul guvernului la uraganul Katrina. El s-a opus, de asemenea, golfului Guantanamo și a dezbrăcat protecțiile Convenției de la Geneva de la teroriștii prinși. Powell a fost menționat ca un potențial partener de conducere pentru John McCain(neocon), [4], dar a spus că nu mai este interesat de funcția aleasă.

   Powell și-a exprimat susținerea și pentru homosexualii care slujesc în armată [5] și pentru uniunile de același sex fals [6].

   Powell a devenit un adversar al președintelui conservator al SUA, Donald Trump, și al politicilor sale. El i-a atacat pe consilierii lui Trump pentru că nu ar fi fost în fața președintelui, când el însuși nu a reușit să se ridice în fața Administrației Bush în ceea ce privește Irakul. [7]
   Avizul lui Obama

   La 19 octombrie 2008, Powell a susținut președintele Barack Obama. Powell a spus că Obama a fost o „figură transformatoare care vine pe scena mondială” [8] și și-a exprimat dezamăgirea pentru ceea ce a numit „tonul negativ” al campaniei lui McCain, precum și în alegerea lui McCain de Sarah Palin în calitate de vicepreședinte republican [ 9] spunând că ea nu avea experiență, întrucât sprijinea o candidată cu un an de experiență în Senat înainte de a candida la funcția de președinte. Powell a continuat să-i critice pe ceilalți republicani pentru că el susține că este insistența lor de a spune că Obama este un musulman care afirmă: „De asemenea, mă deranjează, nu ceea ce spune senatorul McCain, ci ceea ce spun membrii Partidului Republican … asemenea lucruri ca „Ei bine, știi că domnul Obama este musulman”. Ei bine, răspunsul corect este „Nu este musulman, este creștin, a fost întotdeauna creștin”, dar răspunsul cu adevărat corect este „Ce se întâmplă dacă este ?“ Există ceva în neregulă în a fi musulman în această țară? Răspunsul este „Nu”, nu asta este America. ”[10] Cu o lună înainte, Powell spusese că gândul unui președinte afro-american este„ electrizant ”. În discursul său susținând Obama, el a mai spus că nu dorește să vadă numirea Justițiilor Curții Supreme Conservatoare [11]. Alături de Palin, el a fost critic și pentru alți oameni influenți din Partidul Republican, cum ar fi gazda de radio Rush Limbaugh, despre care susține că se angajează într-un tip de politică „urâtă”, a comentat Ann Coulter, parlamentara Michele Bachmann, care a declarat că Obama ar putea opinii anti-americane au influențat decizia sa de a aproba senatorul din Illinois, cei care se îndoiesc de autenticitatea certificatului de naștere al lui Obama, precum și a diferiți membri ai administrației Bush, inclusiv fostul vicepreședinte Dick Cheney și fostul secretar al Apărării, Donald Rumsfeld, ai cărui conflicte cu el , se crede, l-a determinat să-și demisioneze funcția.

  • postacul rus BPS vine exact la momentul potrivit, cu minciunile bine alese, asa cum ii sade bine unei slugi putiniste

  • @casually – puti a putin. Lasa vrajeala.

 2. Un trădător. Cam ca barna și dacian. Ca Dragnea cu PD-L-ul

  • @Bad-fake,
   Nu te-ai săturat să-l tot sprijini pe maimuțoiul ciufulit?

  • Care fake bai “saracule”? Sunt eu “adevăratul”. Mi-am dat seama ca ăștia plătesc mai mult. Tu stai “acolo” și linge “blidele” lui “iohanis” și Sica mandollina.

  • Apropo: ieri chiar „l-am văzut” pe „adevărat” pe acest site. Sper să intre mai des ca să pot discuta cu el…

 3. A votat si pentru H Clinton. Cel mai republican.

  • da, cum indrazneste sa voteze pentru cel mai bun candidat?

   nu e mai bun modelul rusesc unde intotdeauna castiga Putin, jurnalistii sunt aruncati de la etaj sau impuscati, iar poporul nu are nicio sansa sa scape de dictatura?

 4. Colin Powell nu a mai votat cu un candidat republican de 16 ani.
  Sa zicem ca Trump a fost prea extravagant pentru gusturile lui. Dar ce-a avut cu John McCain si Mitt Romney? Daca nici astia nu au fost niste candidati suficient de republicani pentru el, inseamna ca el nu mai era republican/conserator la momentul acelor alegeri (2008, 2012).
  Non-stire, ca si cea cu Mitt Romney si George Bush. Primul e un never-trumper stiut, al doilea are pata pe Trump pentru ca i-a criticat dur cele 2 mandate in campania din 2016 si l-a umilit pe frate-su, Jeb, care-i era contracandidat in primaries.

 5. Corina Creata e de vina: Powell si-a pierdut pur si simplu mintile dupa ce a intalnit-o pe Cocorina.
  Ea l-a indreptat spre stanga si omul nu si-a mai revenit niciodata…..