G4Media.ro

Fostul primar din Sâmbăta de Sus (Brașov), condamnat la trei ani de…

Sursa foto: Făgărașul tău

Fostul primar din Sâmbăta de Sus (Brașov), condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în funcție / Va munci 100 de zile în folosul comunității la primărie   

Vasile Andreaș, fostul primar al comunei brașovene Sâmbăta de Sus, a fost condamnat printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Brașov, la 3 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a mai fi ales în funcții publice, informează Brașov.net. Fostul edil a fost găsit vinovat pentru abuz în serviciu.

În același dosar a fost condamnată la 3 ani de închisoare și Elena Andreaș, fiica fostului primar, fiind găsită vinovată de complicitate la abuz în serviciu.

Instanța a decis ca atât fostul primar, cât și fiica acestuia să muncească în folosul comunității pentru o perioadă de 100 de zile chiar la Primăria comunei Sâmbăta de Sus, de la conducerea căreia Andreaș a săvârșit faptele penale, transmite ziare.com.

În primă instanță, Tribunalul Brașov a considerat că cei doi nu sunt vinovați, fiind achitați.

În urma apelului declarat de procurorii DNA, Curtea de Apel Brașov a dispus condamnarea fostului edil și a fiicei acestuia. În aceeași cauză a fost condamnată și contabila Primăriei Sâmbăta de Sus, Simona Adriana Folea, la pedeapsa de 2 ani și 8 luni și muncă în folosul comunității tot la primărie, fiind găsită vinovată pentru abuz în serviciu. Și contabilei, instanța i-a interzis dreptul de a mai ocupa o funcție publică.

Edilul nu a luat măsuri pentru încasarea debitelor restante din impozitul pe clădiri datorat de două societăți deținute de fiica sa. ”Mai mult, inculpatul Andreaș Vasile a dat dispoziții funcționarilor din aparatul de specialitate al primăriei care aveau ca sarcină de serviciu urmărirea și încasarea veniturilor la bugetul local să acționeze în sens contrar, respectiv să nu urmărească debitele restante, să nu le preia în programul informatic și să calculeze impozitul pe clădiri datorat de cele două societăți începând cu anul 2011 potrivit unor înscrisuri false”, potrivit DNA.

În proces, primăria comunei Sâmbăta de Sus s-a constituit parte civilă cu suma de 1.378.105 lei, reprezentând datoriile societăților familie fostului primar către administrația locală.

Sursa foto: Făgărașul tău

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Noroc ca ii da USL si lui pensie speciala in curand
    Sa traiasca BINEEEE