G4Media.ro

Fostul premier Ludovic Orban, amintiri cu Iohannis: ”Marea problemă pe care am…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul premier Ludovic Orban, amintiri cu Iohannis: ”Marea problemă pe care am avut-o este că e foarte greu de citit. Şi-a mascat totdeauna foarte bine sentimentele, emoţiile, adevăratele intenţii/ Nu avea obiceiul să dea ordine. Foarte rar se întâmpla să aibă un ton imperativ”

Fostul prim-ministru şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal Ludovic Orban a făcut, la Prima TV, dezvăluiri despre modul în care comunica, în perioada în care era şef al Guvernului, cu preşedintele Klaus Iohannis, transmite News.ro. Orban a povestit că marea problemă pe care a avut-o în relaţia cu preşedintele este că acesta „este greu de citit” şi a dezvăluit că Iohannis nu are obiceiul „să dea ordine” şi că formulează „într-un mod uşor digerabil şi acceptabil, chiar şi lucruri care erau greu de digerat şi de acceptat”.

„Cu siguranţă comunicarea dintre Iohannis şi Ciucă este diferită de comunicarea dintre mine şi Iohannis. (…) Marea problemă în relaţia cu Iohannis pe care am avut-o este că e un om foarte greu de citit. Relaţiile interumane trebuie să ne facă predictibili, să ne facă deschişi, ca oamenii să poată să înţeleagă chiar după mimică, nu numai după cuvinte, care sunt gândurile noastre, care sunt intenţiile noastre. Iohannis şi-a mascat totdeauna foarte bine sentimentele, emoţiile şi adevăratele intenţii”, a afirmat Ludovic Orban în emisiunea Insider Politic difuzată sâmbătă de Prima Tv.

El a povestit şi cum proceda preşedintele atunci când avea o solicitare.

„Nu avea obiceiul să dea ordine. Foarte rar se întâmpla să apeleze la un ton imperativ. Le formula într-un mod uşor digerabil şi acceptabil, chiar şi lucruri care erau greu de digerat şi de acceptat”, a dezvăluit Ludovic Orban.

Orban a precizat că „nu prea a acceptat” astfel de lucruri „greu acceptabile”, dând ca exemplu în acest sens măsura închiderii pieţelor şi a şcolilor în perioada pandemiei de COVID, pe care însuşi şeful satului a anunţat-o.

„Sunt anumite lucruri dar, să ştiţi, eu nu am acceptat orice”, a adăugat fostul premier.

Acesta a arătat că „la ora actuală orice cere Iohannis aia se execută în partid” (în PNL – n.r.), pentru că şeful statului „păstrează încă un control cel puţin asupra nucleului dominant” din PNL.

„Partidul nu are o conducere autonomă care să facă analize, sondaje, să impună criterii, dovadă e pe cine a pus la Educaţie: Ligia Deca, care nu avea nicio legătură cu Partidul Naţional Liberal”, explică Orban.

Fostul lider liberal mai este de părere că preşedintele „îşi pierde progresiv puterea” în ultimul an de mandat, arătând, în acest context, că la fel se va întâmpla şi în cazul influenţei lui Klaus Iohannis asupra PNL.

Ludovic Orban a mai povestit că, în anul 2013, după venirea lui Klaus Iohannis în PNL şi alegerea sa ca prim-vicepreşedinte al partidului, la propunerea fostului preşedinte Crin Antonescu şi după ce a primit o derogare privind vechimea, i-a spus, în Delegaţia Permanentă, „să nu se aştepte să fie primit cu aplauze şi să nu-şi imagineze că membrii PNL sunt foarte fericiţi că a adus preşedintele partidului pe cineva din afară ca să-l pună pe poziţia numărul 2, în condiţiile în care sunt mulţi alţi membri PNL care ar fi meritat poziţia şi ar fi obţinut-o dacă era un congres pe bune”.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Cineee tace si faceeeee?
  Iohannis!!
  Cine este geeeeeeeneralul pentru care merita sa ne sacrificam??
  IOHANNIS!!!!

  Pentru cine nu stie ce vorbesc eu aici, sa il caute pe youtube pe Sica Orban, facandu-i campanie electorala lui Iohannis. O sa radeti cu lacrimi.

 2. Stai jos, mandolină! Ai avut puterea și nu ai făcut nimic…

 3. Chestiile astea le-a observat cherchelitul la sedintele de partid sau la chiolhanurile tot de partid?

 4. Eh, greu de citit, vorbește și Orban ca să se afle în treabă. Se știa din start că Iohannis e premierul de la Grivco. L-am votat doar pentru n-am avut altă variantă mai bună în turul doi.

 5. Bine domnu’ Sandu, stați jos că n-ați înțeles nimic.
  Pentru cultura generală a domniei voastre faceți o comparație între nivelurile de dezvoltare ale regiunilor din estul Ungariei și cele din vestul României. O sa aveți o surpriza cind o să constatați cum s-au descurcat „valahii”.

 6. Mucles, nea mandolina, că ți-a plăcut până la șutul in fund.