G4Media.ro

Fostul premier britanic Boris Johnson refuză un milion de dolari pentru a…

Sursa Foto: Kremlin.ru

Fostul premier britanic Boris Johnson refuză un milion de dolari pentru a se întâlni cu Tucker Carlson după asasinarea lui Navalnîi / Carlson: Nu îl apăr pe Putin, dar el nu a cerut un milion de dolari

Fostul premier britanic Boris Johnson a decis să refuze un interviu cu Tucker Carlson, jurnalistul american care l-a intervievat recent pe Putin, după moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi, potrivit Rador Radio România.

Iniţial, Johnson acceptase întâlnirea cu Carlson pentru suma menționată, care, potrivit echipei sale, ar fi fost donată pentru organizații de caritate pentru veteranii de război ucraineni.

După refuzul fostului premier britanic, prezentatorul american a ales să amâne invitația, după ce s-a simțit „supărat” pentru că Johnson l-a acuzat că este o marionetă a Kremlinului după controversatul său interviu cu președintele rus.

Carlson a explicat că, atunci când l-a abordat pe fostul premier, un membru al echipei lui Johnson a subliniat că „o să-l coste un milion de dolari” și „apoi își va explica poziția față de Ucraina”. Jurnalistul a adăugat: „Nu îl apăr pe Putin, dar el nu a cerut un milion de dolari… Toate acestea sunt o extorcare mizerabilă”.

„Dacă faci bani dintr-un război, poți trata cu Dumnezeu pentru asta, pentru că acest lucru este cu adevărat imoral”, a adăugat Carlson. Un purtător de cuvânt al lui Johnson a indicat că „această versiune nu este adevărată”.

Este cea mai recentă escaladare a unei dispute dintre cei doi, după ce Johnson și-a folosit rubrica din „Daily Mail” pentru a-l numi pe Carlson „trădător al jurnalismului” pentru interviul său cu președintele rus.

Johnson a susținut că prezentatorul a trădat „telespectatorii și ascultătorii din întreaga lume” pentru că nu l-a criticat pe Putin pentru „tortură, violuri și aruncarea în aer a grădinițelor” în Ucraina.

În interviul acordat lui Carlson, Putin a spus că Johnson a contribuit la zădărnicirea unui acord menit să pună capăt războiului, o afirmație care a fost respinsă de fostul parlamentar și de către personalități ucrainene de rang înalt.

Publicitate electorală

De când a părăsit Parlamentul britanic, fostul premier a câștigat milioane de lire sterline în discursuri și apariții, din care 3,7 milioane de lire sterline în 2023.

Articol de Lorena Saez

https://www.larazon.es/internacional/europa/johnson-rechaza-millon-dolares-entrevistarse-tucker-carlson-asesinato-navalni_2024022165d6459982085c00019102a8.

Sursa: LA RAZON / Rador Radio România / Traducerea: Rodezia Costea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Putin nu a cerut un 1milion, odata pentru ca e putred de bogat si milionul sunt bani care. a o figura de stil, ii cad din buzunar in mers, si mai apoi ce a castigat el din „discutia” aia cu carlson valoreaza mult mai mult : a ajuns cu mesajele direct la americanii conservatori si nu numai.