G4Media.ro

Fostul ministru al Educației Mircea Dumitru nu a fost colaborator al Securității…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Fostul ministru al Educației Mircea Dumitru nu a fost colaborator al Securității / Sentință cu drept de recurs a Curții de Apel București

O decizie a Curții de Apel București precizează că fostul ministru al Educației, Mircea Dumitru, nu a colaborat cu fosta Securitate.

CNSAS a cerut Curții de Apel București în luna iunie să constate că Dumitru a colaborat cu Securitatea în perioada în care era student la Facultatea de Istorie Filosofie din București.

”Respinge excepția tardivității acțiunii ca neîntemeiată. Admite excepția inadmisibilității acțiunii pentru neîndeplinirea condiției prevăzute de art.3 lit.y din OUG nr.24/2008. Respinge acțiunea ca inadmisibilă. Cu recurs în 15 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel București”, se precizează în soluția pronunțată joi.

Fostul ministru a negat, atunci când a fost acuzat de CNSAS, colaborarea cu fosta securitate.

„Este vorba despre o decizie emisă de CNSAS în anul 2007, o decizie care spune foarte limpede despre mine că nu am fost agent, colaborator al politiei politice comuniste”, a declarat Mircea Dumitru, citat de Europa Liberă.

În 2016, profesorul Mircea Dumitru a fost numit ministru al Educației și Cercetării. Acesta și-a pierdut funcția în ianuarie 2017.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...