G4Media.ro

Fostul lider al grupului extremist Proud Boys, Enrique Tarrio, condamnat pentru conspirație…

Photo by STEPHANIE KEITH / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Fostul lider al grupului extremist Proud Boys, Enrique Tarrio, condamnat pentru conspirație la rebeliune în cazul atacului de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021

Fostul lider al grupului extremist Proud Boys, Enrique Tarrio, a fost condamnat pentru conspirație la rebeliune în cazul atacului de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021, notează The Guardian.

Condamnarea vine în urma unei deliberări de șapte zile a juriului în cazul a cinci membri ai organizațiilor neofasciste de extremă dreapta, care au fost acuzați că au conspirat împotriva tranziției pașnice a puterii între Donald Trump și Joe Biden în ianuarie 2021.

Alți trei membri ai Proud Boys – Ethan Nordean, Joseph Biggs și Zachary Rehl – au fost, de asemenea, condamnați după ce s-au confruntat cu o serie de acuzații, inclusiv acuzații de conspirație, falsificare de probe și obstrucționarea votului Colegiului Electoral.

Membrul Domic Pezzola a fost, de asemenea, acuzat, dar juriul nu a reușit să ajungă la un verdict cu privire la acuzația de conspirație la rebeliune, relatează CNN.

Tarrio nu se afla la Washington pe 6 ianuarie 2021, în timpul revoltelor mortale de la Capitoliu, dar procurorii au declarat că a organizat și a condus atacul Proud Boys care a luat cu asalt Capitoliul și în urma căruia au murit 5 persoane.

De la revolte, Tarrio a devenit ținta principală a celei mai mari anchete a Departamentului de Justiție din istoria Americii.

Avocații apărării au susținut că nu a existat niciun plan de a ataca Capitoliul sau de a opri certificarea de către Congres a victoriei lui Biden. Unul dintre avocații lui Tarrio a încercat să deturneze vina asupra lui Trump, spunând că fostul președinte a incitat la atac după ce a spus mulțimii să „lupte ca dracu”, relatează Associated Press.

Acuzația de conspirație la rebeliune este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...