G4Media.ro

Fostul episcop de Huși, eliberat din arest preventiv de Curtea Supremă. El…

Fostul episcop de Huși, eliberat din arest preventiv de Curtea Supremă. El e acuzat de viol

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri eliberarea din arest preventiv a lui Cornel Onilă, fostul episcop al Hușilor. El fusese reținut de procurorii Parchetului Curții de Apel Iași, care-l acuză de viol și abuz sexual împotriva unui fost elev de-al său la seminarul teologic ortodox de la Huși, unde acesta era profesor.

Și fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale din Huși, Sebastian Jitaru, acuzat la rândul său de multiple fapte de viol și abuz sexual asupra unor minori, a fost eliberat din arest.

Curtea de Apel Iași a decis arestarea preventivă a lui Cornel Onilă la cererea procurorilor.

Actualul dosar penal în care Onilă și Jitaru au fost arestați a fost deschis de Parchetul Curții de Apel Iași ca urmare a investigațiilor Să fie lumină publicate în ultimul an.

Decizia de vineri a Înaltei Curți:

Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Jitaru Sebastian Cristi şi Onilă Cornel împotriva încheierii nr.1/DLF din data de 22 mai 2020 a Curţii de Apel Iaşi, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori – Drepturi şi Libertăţi, pronunţată în dosarul nr.215/45/2020.
Desființează încheierea contestată şi rejudecând:
I. În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași de luare a măsurii arestului preventiv a inculpatului Onilă Cornel.
II. În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași de luare a măsurii arestului preventiv a inculpatului Jitaru Sebastian Cristi.
În baza art.227 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.4 lit.b cu referire la art.2151 Cod procedură penală, dispune luarea faţă de inculpatul Jitaru Sebastian Cristi a măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 05 iunie 2020.
În baza art.215 alin.1 Cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Jitaru Sebastian Cristi trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;
b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, în a cărui rază teritorială locuieşte, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
În temeiul dispoziţiilor art.215 alin.2 lit. a și d Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpatul Jitaru Sebastian Cristi trebuie să respecte şi următoarele obligaţii:
– să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea organului judiciar;
– să nu se apropie de suspecţi, de inculpatul Onilă Cornel, martori ori experţi din prezenta cauză, inclusiv cei ce ar dobândi vreuna dintre aceste calităţi pe durata măsurii preventive şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.
În baza dispoziţiilor art.215 alin.3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Dispune punerea în libertate de îndată a inculpaţilor arestaţi preventiv, după cum urmează:
• Inculpatul Jitaru Sebastian Cristi – de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.2/UP din 22 mai 2020 emis de Curtea de Apel Iaşi;
• Inculpatul Onilă Cornel – de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.1/UP din 22 mai 2020 emis de Curtea de Apel Iaşi,
dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză.
Copie de pe prezenta se comunică conform art.215 alin.5 Cod procedură penală.
Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.
Definitivă.
Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi 05 iunie 2020.

Foto: Corneliu Bârlădeanu / Sursa: Episcopia Hușilor

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

 1. Numai ca D-zeu ii va trimite direct in iad, fara judecata lumii-or fi unii judecatori de la ICCJ pe invers sau pedo.Doamne fere!

  • Dar, n-ar fi exclus ca judecătorii şi procurorii români să-şi finalizeze treaba dându-i preotului Onilă un premiu Nobel pentru pace şi prosperitate.

 2. Pai nu asa sustine BOR familia traditionala? :)))

 3. punem pariu pe 1 milion de euro ca daca in locul popii era un tzigan ,acesta nu era eliberat din arest nici daca platea cautiune de 10 milioane euro?
  probabil ca unii judecatori sunt dornici de pofte trupesti avand in vedere acuzatiile aduse popii homo…vor sa vada cat de viril o fii?

 4. Nesimtirea acestor pedofili nu are limite…

 5. Astia sunt aia la care o sa le platim pensii speciale nu?

  • @ cristi
   nu „o sa”, ci „platim” chiar de ceva vreme. preasfintitul violator nu a fost exclus din bor cand a izbucnit scandalul de santaj (prin 2017), ci a fost „retras” la varatec, unde primea salariul si beneficiile functiei (masina si aghiotant). iar salariul de episcop nu este 1200 lei / luna…

 6. Mai mare rusinea!!
  Cum stabileste ICCJ obligatii pentru Jitaru, cand pedofilul secund este in penitenciar?
  I-a interesat pe asa zisii judecatori numai soarta pedofilului sef! Onila, pentru ca asa au primit ordin de la generalul Daniel?!
  Se stie ca Onila a promis ca ii da in gat si pesefii cei mari, daca ajunge numai el la bulau.
  Halal justitie de inalta Curte, si mare dreptate avea cineva in comentariul sau: asta e familia traditionala sustinuta de BOR bot la bot cu Dragnea?
  Sunt atatia preoti cu har facuti de rusine de acesti pedofili, care nu caracterizeaza biserica stramoseasca, fata de care trebuiau luate masuri drastice pentru a spala rusinea de a fi preoti, episcopi, etc., dar avand la varf un mare iubitor de arginti, astia sunt pastrati pentru cotizatii.
  Rusine judecatorilor care i-au eliberat pe pedofili!

 7. Chiar e bine ca a fost indepartat, pentru ca am vazut ca noul episcop al Husilor este un ierarh care nu se teme sa denunte ideologia neomarxista.

  • ai vazut pe pielea ta?

 8. toti perversii se angajeaza la BOR

  • Asa ai spus si cand a fist cu politistul care viola minori in lift, ca toti pedofilii lucreaza in politie?! Nu cred.
   Esti doar un obsedat care asteapta orice ocazie sa-si verse vitriolul pe biserica si pe preotii ei.

  • pai politistul a fost primul si singurul de care am auzit (nu ca as urmari presa asa serios). de popi aud cel putin o data la doua luni, si ortodocsi, si catolici.. nu inteleg de ce o luati personal, e un adevar ca in biserica sunt multi indivizi de genul asta – fara sa aiba legatura cu biserica in sine

 9. Cel mai probabil Barladeanu are la mana niste oameni influenti (poate chiar in DNA) cu apucaturi ca ale lui care il ptotejeaza.
  Mafia gayilor si a pedofililor e foarte influenta si lucreaza din umbra. L-au facut scapat repejor pe Kevin Spacey de acuzatii similare si l-au “aranjat” chiar si in arest pe Jeffrey Epstein.

 10. Nomenclatura nu mai face puscarie in romania.
  Partidul a dat legi pe care juzii supusi bucurosi le aplica!

 11. pedofil nenorocit… si justitie de cacat care se pleaca in genunchi la pupat bocancii BOR

 12. Vedea-la-s la Rahova cu dracnea in ce-lula! Doamne ajuta!

 13. Cre’ ca se linge pe carici acu’ precum câinele

 14. Asa e la judetul vaslui . Cine are cunostinte scapa . Am vazut un caz cu probe solide si nu sa intamplat nimic . Tot victima a fost de vina ca ii strica reputatia la violator