G4Media.ro

Fostul director financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, încheie un acord cu…

sursa foto: White House

Fostul director financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, încheie un acord cu justiţia şi pledează vinovat de fraudă fiscală

Fostul director financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, un apropiat al lui Donald Trump, a pledat joi vinovat de fraudă şi evaziune fiscală şi urmează să depună mărturie într-un proces penal împotriva întreprinderii, prevăzut la 24 octombrie, anunţă într-un comunicat Procuratura din Manhattan, relatează AFP.

Allen Weisselberg a pledat vinovat de 15 capete de acuzare cu privire la fraudă şi evaziune fiscală privind venituri nedeclarate, în perioada 2009-2021, în valoare de 1,76 mlioane de dolari, precizează parchetul.

Acest bărbat în vârstă de 75 de ani, care lucrează pentru familia Trump din 1973, este acuzat de către justiţie de faptul că a profitat de avantaje în natură – un apartament în cartierul de lux Manhattan, două automobile de lux marca Mercedes, pentru el şi soţia sa -, şi a primit bani lichizi pentru vacanţe şi a ascuns totul fiscului.

”Azi Allen Weisselberg a recunoscut, la tribunal, că s-a folosit de postul său în Trump Organization pentru a escroca contribuabilii şi a se îmboigăţi personal”, declară procurorul Manhattanului Alvin Bragg, citat în comunicat.

”Acordul pe care l-a încheiat cu justiţia leagă în mod direct Trump Organization de un larg evantai de activităţi infracţionale şi prevede ca Allen Weisselberg să depună o mărturie preţioasă în procesul viitor împoriva întreprinderii”, adaugă el.

Allen Weisselberg a pledat iniţial nevinovat, în iulie 2021, cu privire la faptele care-i erau reproşate şi risca până la 15 ani de închisoare.

Potrivit acordului pe care l-a încheiat, el mai riscă până la cinci ani de închisoare şi este necesar să plătească aproape două milioane de dolari impozite, penalităţi şi dobândă, potrivit procuraturii.

Allen Weisselberg a refuzat, până acum, să depună mărturie împotriva lui Donald Trump personal.

Un proces penal împotriva Trump Organization, care a pledat nevinovat, urmează să fie deschis loc la 24 octombrie.

Altă anchetă – de această dată în civil, dare care vizează aceleaşi suspiciuni de fraude financiare şi fiscale în Trump Organization – este desfăşurată de către procurorul general al New Yorkului, Letitia James.

În această anchetă civilă, Donald Trump a fost audiat sub jurământ săptămâna trecută, când a refuzat să răspundă întrebărilor, în virtutea celui de-al Cincilea Amendament al Constituţiei americane, care permite oricărui justiţiabil să nu depună mărturie împotriva sa.

În alt dosar, reşedinţa lui Donald Trump din Florida, Mar-a-Lago, a fost percheziţionată săptămâna trecută.

Anchetatori din cadrul FBI îl suspectează pe miliardarul republican de faptul că a încălcat Legea spionajului, care încadrează în mod strict deţăinerea de documente confidenţiale privind securitatea naţională, dintre care unele trebuie să fie consultate sau văzute numai în clădiri securizate, potrivit unor documente judiciare.

O Comisie parlamentară de anchetă caută să facă lumină, pe de altă parte, cu privire la rolul pe care miliardarul l-a jucat în luarea cu asalt a Capitoliului de către susţinători ai săi la 6 ianuarie 2021.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Doar la PSD trezorierul frauda bugetul institutiei singur singurel! Oare e legal? Lasi un singur om responsabil de toate milioanele obtinute moka de la stat? Nube nevoie de cel puțin două semnaturi pentru emiterea unui OP?

  2. Trumpf, prietenul piticului sovietic krakanat și butoiașului atomic coreean, va avea zile negre in continuare :-)))) lol

    • Esti un mincinos !. Trump nu e prietenul lui Putin !. Daca era asa Putin ataca Ucraina in 2017, 2018 sau 2019. Dupa care in 2020 a venit Pandemia de Covid…..si din februarie 2021 a venit Biden………adevaratul prieten al lui Putin !.

  3. Trumpiști = escroci

  4. Multa lume din preajma MARETULUI BLOND se declara vinovati de fapte penale, doar Zmecherul Blond e nevinovat intr-o mare de infractori… justitie ca in romanika…😇

  5. #Monica….și cum o sa se înțeleagă,Trump cu șeful tău,marele alb simion? Nu e o contradicție în mintea ta aurara?

  6. aaaaaaaaoleu, cum adica Trump a facut frauda?!?!? =))