G4Media.ro

Fostul deputat PSD Gabriel Bivolaru, trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Pentru…

Foto: Agerpres / Marian Mihai

Fostul deputat PSD Gabriel Bivolaru, trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Pentru el, liderii Năstase, Mitrea și DIP au pus presiune publică pe procurori în 1997

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru evaziune fiscală pe Gabriel Bivolaru, fost deputat PSD (când partidul se numea PDSR), acuzat de evaziune fiscală în formă continuată cu produse petroliere, potrivit unui comunicat al DNA. Numele fostului deputat apare pe portalul instanțelor.

Procurorii susțin că Bivolaru este administratorul real al firmei Romeco International Service Company SRL. DNA arată că în 2010, Bivolaru ar fi inițiat, conceput și pus în aplicare un circuit fraudulos de valorificare a unei cantități de motorină EURO 5, aflată în regim scutit de la plata accizelor, pentru a nu plăti taxele și impozitele datorate.

El ar fi cumpărat 13.246 tone motorină Euro 5 de la două firme din România, pe care, ulterior, a evidențiat-o în documentele contabile ca fiind utilizată în procesul de producție a produsului „Combustibil Ecologic pentru Centrale Termice”.

În realitate, motorina ar fi fost comercializată pe teritoriul României ca atare, destinatarii finali fiind societăți comerciale care aveau ca principal obiect de activitate distribuția carburanților prin intermediul stațiilor de carburanți, societăți de transport și ferme agricole.

Prin aceste demersuri a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 17.927.540 lei (aprox. 4 milioane euro la cursul din acea perioadă). Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

În anul 1997, liderii PDSR Adrian Năstase, Dan Ioan Popescu (DIP) și Miron Mitrea l-au susținut la Parchetul General pe Bivolaru, anchetat atunci într-un alt dosar de evaziune în care a fost ulterior condamnat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Urino-terapia nu prea l-a ajutat 😃😃😃😃