G4Media.ro

Fostul comisar european Corina Crețu susține propunerea marilor primari: PNDL descurajează autoritățile…

Fostul comisar european Corina Crețu susține propunerea marilor primari: PNDL descurajează autoritățile locale sa folosească fondurile europene gratuite

Corina Crețu, fost comisar european pentru Dezvoltare regională și actual europarlamentar Pro România, susține poziția Asociației Municipiilor (AOR), care a cerut mutarea unei părți din fondurile PNDL pentru cofinanțarea proiectelor cu fonduri europene.

”Susțin deplin propunerea Asociațiilor Municipiilor din Romania – aceea ca fondurile din PNDL sa contribuie la co-finanțarea proiectelor realizate prin fonduri europene. Aceasta măsura ar avea ca rezultat accelerarea implementarii proiectelor europene și ar reduce povara financiară cu care se confruntă autoritățile locale”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Crețu a mai scris că ”existența PNDL, care nu conține criterii clare de acordare a fondurilor de la Guvern către localități, descurajează autoritățile locale să folosească fondurile europene gratuite (dar care, pentru a fi acordate, trebuie să îndeplinească criterii clare de eligibilitate, analiza cost-beneficiu, șamd,) favorizând in acelasi timp clientelismul politic”.

Context: Asociația Municipiilor din România, care reunește primarii marilor orașe, propune o mișcare radicală, cu impact atât pe bugetul anului 2020, cât și pe absorbția fondurilor europene: mutarea unor bani alocați în mod normal controversatului PNDL către confințarea proiectelor cu fonduri UE.

Ilie Bolojan, președintele executiv al Asociației Municipiilor (AOR) a declarat pentru G4Media.ro că propunerea se referă la proiectele din PNDL (programul național de dezvoltare locală) care nu sunt viabile și nu aduc valoare adăugată comunităților.

Corina Cretu (Foto: Edupedu.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Crețu nu a formulat corect. PNDL încurajează autoritățile locale să nu folosească fondurile europene.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.