G4Media.ro

Fostul campion național la off-road Adrian Cernea a murit după ce mașina…

Fostul campion național la off-road Adrian Cernea a murit după ce mașina pe care o pilota la o competiție în Slănic Moldova a fost luată de ape

UPDATE: Federaţia Română de Automobilism Sportiv anunţă, sâmbătă seară, că pilotul decedat în accidentul de la Slănic Moldova este fostul campion național Adrian Cernea. Maşina a fost luată de viitură, la trecerea râului, iar pilotul nu a putut să iasă. Competiţia a fost oprită, iar Federaţia a deschis propria anhetă pentru a se stabili cauzele producerii tradegiei, relatează News.ro.

„Cu durere în suflet anunţăm faptul că pilotul de off road, fost campion naţional, Adrian Cernea, a decedat astăzi, în timpul unei etape naţionale de off road, care are loc la Slănic Moldova. Echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinşi de o viitură. Maşina de concurs a fost luată de ape. Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naţionale de Off Road, prezenţi la Slănic Moldova”, a transmis Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Potrivit Federaţiei, concursul a fost întrerupt imediat şi, în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la faţa locului, cât şi cu echipaje ISU.

”Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos.Încă din momentul în care a primit primele informaţii privind dispariţia lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgenţă şi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs tragedia. Membri ai Comisiei de Off Road au informat familiile imediat după ce s-a aflat de momentul viiturii şi s-a păstrat legătură în permanenţă”, a mai precizat Federaţia.

În acest moment preşedintele FRAS, Norris Măgeanu, şi vicepreşedintele Cătălin Nicolescu, şef al Comisiei de Securitate, se află în drum spre Slănic Moldova.

Un echipaj care participa la o competiţie de off road a fost luat de apele râului Oituz, între Breţcu (judeţul Covasna) şi Poiana Sărată (judeţul Bacău). Copilotul a fost salvat, fiind transportat la spital, însă pilotul a decedat.

Știrea inițială: Un autoturism care participa la o competiție de off-road în stațiunea Slănic-Moldova a fost luat de ape, sâmbătă, și doar unul dintre cei doi bărbați care se aflau în mașină a reușit să se salveze.

„Astăzi, în jurul orei 17.00, polițiștii au fost sesizați prin 112, de către un tânăr, de 30 de ani, din București, despre faptul că un bărbat, de 40 de ani, din aceeași localitate, a fost luat de apele unui pârâu, în pădurea din comuna Poiana-Sărată. Din primele verificări, s-a stabilit că un echipaj aflat într-un autovehicul, care participa la un concurs de offroad din Stațiunea Slănic-Moldova și se deplasa pe traseul dintre Slănic către Brețcu, județul Covasna a fost luat de viitură”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Bacău.

Tânărul de 30 de ani a reușit să traverseze pârâul pe malul opus, iar autovehiculul, în care era bărbatul de 40 de ani, a fost luat de viitură.

Polițiștii, pompierii și voluntarii s-au mobilizat și au efectuat căutări.

A fost preluat de pe malul pârâului tânărul de 30 de ani, ulterior fiind găsit și celălalt bărbat, căruia i-au fost efectuate manevre de resuscitare, însă fără succes.

sursa foto: Facebook/ IGSU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Era cod portocaliu de ploi si rosu de inundatii pe zona aceea? Organizatorul si-a „asumat”?

    • Organizatorii si-au asumat incasarea banilor de la participanti..nu siguranta participantilor.. ca in rest Dumnezeu cu mila..se putea amana concursul..cum s-a schimbat traseul de 9 ori pana la inceperea propriuzisa..unde erau plasati cei de la Rescue?? La start si la finish?? Nu pe traseul in punctele cele mai dificile..rusine!!! Asta era concurs de supravietuire..fratilor..traseul inadmisibil de greu..Dumnezeu sa-l ierte! 🙁

  2. Organizatorii trebuie să răspundă penal, iar Comandamentul Județean de Situații de Urgență nu este lipsit de nici o responsabilitate.

  3. Asemenea evenimente sunt inerente in sporturile extreme.

    • Daca ignori codul portocaliu de ploi si cel de viituri, totul este inerent…

    • Codurile meteorologice au rol de atentionare dar nu sunt sigure, nu impun lockdown, Viiturile sunt imprevizibile, apar peste tot. Activitatile se desfasoara la limita sigurantei fara a mai respecta timpii.

  4. Vina este și a organizatorilor, dar și a victimei. Există discernământ personal și răspundere individuală. Victima era în timpul liber, practica un hobby; nu era în misiune de salvare, nici în deplasare pe vreun drum public. Cel putin pentru vina morală Federaţia Română de Automobilism Sportiv ar trebui să plătească și salvatorilor, și familiei victimei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.