G4Media.ro

Fostul baron PSD Niculae Bădălău rămâne în arest preventiv. Decizie definitivă

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul baron PSD Niculae Bădălău rămâne în arest preventiv. Decizie definitivă

Curtea de Apel București a respins luni contestația fostului baron PSD Niculae Bădălău față de măsura arestului preventiv în dosarul său de corupție, potrivit minutei de ședință.

Minuta Curții de Apel: ÎNCH. 637/CO-CP/ În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 205 C.pr.pen. respinge ca nefondate contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie şi contestatorul inculpat BĂDĂLĂU NICOLAE împotriva încheierii din camera de consiliu din data de 20.12.2022 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Giurgiu-Secţia Penală pronunțată în dosarul nr. 1977/122/2022/a1.1. În baza art. 275 alin. 2 C.proc.pen. obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 27.12.2022

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi a fost arestat preventiv, în 28 noiembrie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a admis propunerea DNA de arestare preventivă a lui Niculae Bădălău, măsura fiind dispusă pentru 30 de zile.

Procurorii îl acuză pe Bădălău că i-ar fi promis unui primar din Giurgiu remiterea a 7% din valoarea unor contracte pentru a atribui lucrările firmei ginerelui său.

Parlamentul l-a revocat pe Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit, cu 308 voturi „pentru” și o abținere, iar un parlamentar nu și-a exprimat deloc votul. USR a cerut, luni, Birourilor celor două Camere ale Parlamentului, declanşarea procedurii de revocare a lui Niculae Bădălău din funcţia deţinută la Curtea de Conturi, după reţinerea acestuia de către DNA. La scurt timp, purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a anunţat că social-democraţii au depus, luni, către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, o solicitare pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău, suspectat de către DNA de dare de mită, deoarece nu a existat o demisie a acestuia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Si o să tot rămâne până când toarnă ceva , p alții , sa aibă serviciile ce șantaja pe viitor, la alegeri, bugete etc

 2. La multi ani Niculaeeeee !
  Ți-a tras-o ” năsosu” , baroane !!!

 3. Ipocritule, nu mai musca mana care te hraneste!
  Iti arati p-aici iubirea pentru psd si acum te dai un pic cu valul că e cam mare pocinogul facut de melteanul asta cu față de tractorist din anii colectivizării. Daca nu era bine incolțit țărănoiul ti-ai fi varsat naduful si ai fi dat un pic si in usr, ca sa fie bine.

 4. Sa ieși de acolo când o sa îmi vad eu parul de la c*r! Mai da și matale vreo câțiva pe goarna ca să mai scăpăm de voi câțiva ani. Pentru ca doar asa vor pune Romanii stampila pe alte partide, dacă dispăreți voi prin pușcării.

 5. Actualul baron PSD din port de la capitanie a inceput sa tremure. Alo dom Florin te cheama Nicu sa i ti companie.

 6. & Fiind probabil mai puțin talentat la cântat, la artistic , al tradiții ale comunității unde s-a format, comunitatea l-a trimis la școală de ,,gagii”, unde s-a dovedit ambițios și fruntaș între membrii comunității din care este și ,,gagii”, încercând să îmbine și să integreze , până la nivel european, tradițiile comunității cu sistemele politice , economice și sociale în care lucrează, ? A reușit să intre în „conflicte organizaționale și de distribuire a valorii” cu sistemele politice încă din vremea comuniștilor, ?

 7. & Pasiunea și interesul pentru zona artistică este însă vizibilă la urmași, ?

 8. & Probabil că prin afacerile cu terenuri și construcții a intrat într-o, „zonă de conflicte”, nespecifică comnuității în care s-a format, ce ține și de „legarea de glie” din alte vremuri și libertățile ulterior câștigate, ?

 9. & ,,și prin vreo ,,zonă de conflicte”, nespecifică comunității” , ?