G4Media.ro

Fosta nevastă a lui Buzatu, revoltată că a fost suspendată din PSD,…

sursa foto: stiriest.ro

Fosta nevastă a lui Buzatu, revoltată că a fost suspendată din PSD, consideră că lui Buzatu i s-a făcut o înscenare: Eu am muncit pentru acest partid. Nu exista motiv să fiu suspendată, nu m-a sunat nimeni să discute

Senatoarea PSD Gabriela Crețu, până nu demult soție a președintelui Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, s-a arătat revoltată de decizia prin care a fost suspendată din partid, declarând că nici măcar nu a fost consultată sau sunată. E a a spus că nici nu crede în vinovăția lui Buzatu, și că probabil e o înscenare. Și Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu, a demisionat din funcția de secretar de stat, în urma acuzațiilor de luare de mită care-l vizează pe tatăl său.

„Nu sunt de acord cu decizia de suspendare, o voi contesta la Comisia de Integritate… Nici nu cred în vinovăția lui Dumitru Buzatu, cred că i s-a făcut o înscenare ceva…dar în primul rând nu sunt de acord cu suspendarea mea. Care sunt motivele pentru care eu am fost suspendată (…)? Dacă era vreun motiv (privind suspendarea sa – n.red), atunci membrii PSD trebuie să aibă opinii și să le discute, nu așa…Pe mine nu m-a sunat nimeni, nu m-a anunțat nimeni să spună care e motivul suspendării”, s-a lamentat Gabriela Crețu într-o intervenție la Digi24.

Ea a adăugat ca  „a muncit pentru acest partid”, traversând mai mult rânduri de alegeri și că nu merita să fie suspendată fără să i se comunica „motivul”.

Chestionată despre averea impresionantă de „bugetar” deținută de Buzatu, senatoarea Gabriela Crețu a sărit să-i ia apărarea celui pe care l-a numit „președintele Consiliului Județean”. Ea a apreciat că Buzatu și-a construit legal averea și că nu se poate spune în cazul lui că e tocmai un bugetar, pentru că deține o fermă.

„Eu nu verific declarația președintelui Consiliului Județean… Nu e bugetar, are o fermă…Totul e public. Eu cred că sunt în mod legal obținute. Nu am niciun argument să spun că nu e așa (referindu-se la bunurile lui Dumitru Buzatu- n.red). Știu că se ducea la prășit, la strâns fân. Dar nu văd de ce mă întrebați pe mine, repetați aceeași eroare… Eu cred că sunt legale, până la proba contrarie”, a comentat Gabriela Crețu.

Senatoarea a mai adăugat că oricum nu mai avea legătură de mult timp cu Dumitru Buzatu și că a ținut să divorțeze tocmai pentru a clarifica situația bunurilor, ca să nu mai fie nevoiți să-și declare reciproc veniturile și bunurile: „Eu oricum eram despărțită de el și am ținut să clarificăm totul ca să nu mai trimitem de la unul la altul declarații de avere”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a convocat sâmbătă Biroul Politic Național care a decis în unanimitate excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD. Din calitatea de președinte al Consiliului Județean Vaslui, Buzatu ar fi cerut și primit o mită de 250.000 de euro.  El ar fi fost denunțat de un om de afaceri din Cluj, iar flagrantul a fost organizat de procurorii DNA, astfel că banii care au ajuns în portbagajul lui Buzatu erau marcați.

Ciolacu a anunțat că se delimitează total de orice faptă de corupție în care ar fi implicat Dumitru Buzatu, motiv pentru care s-a decis în unanimitate excluderea lui din PSD. Din același motiv s-a decis și suspendarea Gabrielei Crețu din PSD, iar fiul Tudor Buzatu și-a înaintat demisia din funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Ce mwian de tem.bel.a are și ea și odra.sl.a

 2. Sunt absolut convins că în mintea ei crede ce spune.
  Restul României știe că nu e așa.
  Ce va face când va realiza că trăiește într-o realitate paralelă?!?

  • @denvarel – Stai linistit ca in mintea ei stie exact cine e poama de barba-su, e sursa ei de banet. Asta e senatoarea aia de dadea afara jurnalistii protv din parlament (institutie publica) pentru ca ii puneau intrebari „nepotrivite”, exista inregistrare video, o gasiti usor.

  • Nu este realitate paralelă, este perfect normal și obligatoriu, să oferi cadouri scumpe faraonului pe al cărui domeniu trăiești. Nu este mită, este pur și simplu recunoștință și respect!

  • Duamna senator a fost mințita: toată viața a crezut că soțul face kaka bani cash dar când colo lua mită la greu.. Săracu, uite ce se întâmplă când rămâi fără pensie speciala

 3. Asta nu e s

 4. Ca orice baron pesedist s-a îmbogățit pe spinarea săracilor din județ! Nevasta pesedista minte cum respiră, ca orice ciumat care vrea averea pusă la adăpost divorțează de forma !

 5. Infracționalitatea unor indivizi și individe, Buzați, Buzate sau ne _ _, a atins niste cote fără precedent.
  Creierul acestor pensionari speciali este similar cu al celor ce baga cocaină ori heroină, sunt in lumea lor.
  Femeia aceasta a făcut mai sus cele mai oribile declarații posibile, efectiv nu ține cont că avem și noi creier.
  Întreb și eu: de ce nu oprește nimeni furtul acestor oameni din banii publici și de luna viitoare și luna viitoare și până vor închide ochii, pensia lor specială aduna portbagajul ăla de bani înapoi în numai 2 max 3 ani. De ce plătim pensii speciale unor astfel de oameni?!?
  De ce plătim pensii speciale?!?
  Când ne vine mintea la cap?!?
  O nulitate ca Boc a tăiat toate pensiile speciale, chiar nu vrea nimeni să facă bine neamului ăsta și să ducă draku în inexistență pensiile speciale?!?

 6. Stimată doamnă, cu tot respectul, să vă fie rușine!

 7. Comentariu de la Sorin Ionita:

  „Decizia de pedepsi politic consoarta nobiliară & le dauphin de Vaslui pare aşa, uşor medievală, dar în context PSD e corectă pe fond: confirmă faptul că partidul e într-adevăr organizat pe familii, lucru ştiut de toată lumea. Dacă averea, foloasele şi funcţiile vin în devălmăşie pe gospodărie, e normal ca şi răspunderea să fie la comun cu hospodarul-şef „

  • Pare foarte asemănător cu modelul Chinezesc… pardon, de la chineji!

 8. Oare câte ”înscenări” nereușite a mai încasat multișpăgarul până acum ? Tare mi-e că sechestrul va fi pus, așa extins, și pe proprietățile dânsei ce nu pot fi justificate.