G4Media.ro

Fost preşedinte al Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, care decernează Globurile…

Fost preşedinte al Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, care decernează Globurile de Aur, exclus din organizaţie în urma unui e-mail rasist

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association – HFPA) a anunţat marţi, printr-un comunicat al consiliului său de administraţie, că Phil Berk, un fost preşedinte al său, a fost exclus din rândul membrilor acestei asociaţii care atribuie Globurile de Aur, informează site-ul revistei Variety, citat de Agerpres.

Decizia a fost luată după un e-mail rasist pe care Phil Berk, un fost preşedinte al HFPA cu opt mandate, l-a expediat membrilor asociaţiei, weekendul trecut. Marţi, cu doar câteva ore mai devreme, postul NBC a sugerat că ar putea să refuze să mai transmită următoarea ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur dacă HFPA nu va lua măsuri imediate în privinţa lui Phil Berk.

„NBC condamnă cu fermitate acţiunile lui Phil Berk şi solicită excluderea lui imediată. În timp ce vom aştepta să aflăm detalii despre planurile de reformă pe care le va adopta HFPA, o acţiune rapidă în această chestiune va fi considerată un element esenţial pentru decizia postului NBC de a continua să colaboreze cu HFPA şi să difuzeze Globurile de Aur”, a anunţat postul de televiziune american.

HFPA este supusă unei presiuni tot mai mari care vizează măsurile pe care urmează să le adopte pentru a rezolva criza în care a intrat din cauza lipsei sale de diversitate şi pentru a îndepărta criticile conform cărora organizaţia este „insulară” şi opacă în privinţa activităţilor sale, inclusiv în ceea ce priveşte organizarea galei Globurilor de Aur. Acestei urgenţe i se adaugă relatările apărute marţi în Los Angeles Times şi în The Hollywood Reporter conform cărora doi consilieri principali angajaţi de HFPA pentru a ghida asociaţia în privinţa diversităţii şi incluziunii – profesorul Shaun Harper de la Universitatea Southern California şi experta în managementul situaţiilor de criză Judy Smith – au demisionat din acele funcţii.

Directorii de la NBC aşteaptă ca HFPA să prezinte un plan complet de reformare a asociaţiei, după informaţiile apărute în Los Angeles Times potrivit cărora organizaţia nu are niciun membru de culoare şi foloseşte practici financiare îndoielnice. HFPA a fost criticată recent şi de o coaliţie formată din cele mai mari firme de PR din industria de divertisment, care au anunţat luna trecută cu nu vor mai colabora cu HFPA cel puţin până în data de 6 mai, dacă această organizaţie nu îşi va rezolva problemele interne.

Los Angeles Times a publicat recent un e-mail trimis de Phil Berk membrilor HFPA, în care fostul preşedinte al asociaţiei afirma că Black Lives Matter este „o mişcare rasistă instigatoare la ură” şi că artista şi activista Patrisse Cullors, una dintre fondatoarele mişcării, este „o marxistă autoproclamată”.

Membrii consiliului director al HFPA au condamnat textul trimis de Phil Berk. „De la înfiinţarea sa, HFPA s-a dedicat ridicării unor punţi culturale şi creării unei mai bune înţelegeri între artiştii proveniţi din diverse medii prin filme şi televiziune. Opiniile exprimate în textul trimis de Phil Berk îi aparţin doar lui, iar textul nu reflectă – în nicio formă – opiniile şi valorile HFPA. HFPA condamnă toate formele de rasism, discriminare şi discurs al urii şi consideră că un astfel de limbaj şi un astfel de conţinut sunt inacceptabile”, a transmis Asociaţia Presei Străine de la Hollywood într-un comunicat.

Compania MRC, care deţine firma Dick Clark Productions, organizatoarea galei de decernare a Globurilor de Aur, a reacţionat la rândul ei: „Suntem dezgustaţi de retorica rasistă promovată de un membru HFPA ieri. Cerem HFPA să ia măsuri rapide şi decisive împotriva acestui membru al său”.

Reprezentanţii MRC au repetat îngrijorările deja formulate de postul NBC, care consideră că „trebuie să existe o schimbare semnificativă şi bine definită în planul anunţat pe 6 mai”, accentuând termenul limită până la care HFPA a promis că va detalia planul său de reforme. HFPA s-a angajat deja să adauge cel puţin 13 persoane de culoare în rândul membrilor săi cu drept de vot.

Phil Berk nu se află la prima lui controversă. Anterior, actorul Brendan Fraser l-a acuzat pe fostul preşedinte al HFPA de agresiune sexuală. În 2014, Phil Berk i-a supărat pe membrii HFPA după ce a publicat un volum de memorii în care a vorbit în termeni peiorativi despre asociaţie şi unii dintre colegii lui. Phil Berk, care a deţinut timp de opt mandate funcţia de preşedinte al HFPA, a decis să îşi ia un concediu fără plată după publicarea acelei cărţi.

Sursa foto: Golden Globes / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Cei care au pozitii rasiste nu pot fi modele isi nu trebuie promovati in spatiul public. Orice asociatie trebuie sa reprezinte valorile din societate nu ura.

 2. Ghinion, băiate! Dacă aveai şi tu epoleți şi te aveai pe bune cu Pensii Speciale, te făcea Curtea de Apel Bucureşti nou-nouţ. Cum l-au curățat ca lacrima pe tovarăşul Tismăneanu. În Românistan poți să fii oricât ai tu chef de rasist, dacă faci parte din unitatea militară care trebuie…

 3. Los Angeles Times a publicat recent un e-mail trimis de Phil Berk membrilor HFPA, în care fostul preşedinte al asociaţiei afirma că Black Lives Matter este „o mişcare rasistă instigatoare la ură” şi că artista şi activista Patrisse Cullors, una dintre fondatoarele mişcării, este „o marxistă autoproclamată”.

  Omul a spus adevarul.

  • Deci, dacă negrii spun că albii sunt rasiști e în regulă dar dacă albii spun despre negri că sunt rasiști e limbaj cu conținut inacceptabil. Corectă treabă… Și până la urmă, BLM nu instigă la ură împotriva albilor? Ce e neadevărat în afirmația asta?

 4. Ghinion, băiete! Dacă aveai şi tu epoleți şi te aveai pe bune cu Pensii Speciale, te făcea Curtea de Apel Bucureşti nou-nouţ. Cum l-au curățat ca lacrima pe tovarăşul Tismăneanu. În Românistan poți să fii oricât ai tu chef de rasist, dacă faci parte din unitatea militară care trebuie…

 5. Again, nu văd declarația rasista.

 6. omul a criticat o miscare si pe un reprezentant al ei.
  sau nu e voie sa critici blm?

  • BLM si clovnii lor se substitui intregii comunitati de culoare din SUA. I-ai hulit pe ei, i-ai hulit pe toti negrii, chiar si pe aia care injura BLM (nu stiu ei ce-i mai bine).
   Cat despre Cullors, ea a declarat despre ea ca e o „trained marxist” si a ajutat atat de mult miscarea BLM incat si-a cumparat o casa cu 1.4m de dolari intr-un cartier cu populatie 98% alba (poate vrea sa schimbe trendul).
   Vor ajunge si globurile de aur ca oscarurile, sa aiba criterii de incluziune si diversitate 😂😂

  • Nu e voie. Am scris mai devreme un comentariu în care spuneam că Phil Berk nu a afirmat nimic neadevărat și nu a fost publicat.

 7. Ia cautati pe google la imagini asian couples sau blavk couples si o sa vedeti imagini cu cupluri asiatice si de pers de culoare.
  Cautati white couples la imagini si sa-mi spuneti aici daca arata google imagini cu cupluri de albi.

  • Hot damn, you’re right! 🙂
   La cautare ‘white couples’ mi-a aratat aproape numai cupluri mixte.

  • Așa e, am căutat „white couples” și arată numai cupluri alb-negru!! Și mai vor să nu credem în teoriile conspirației…

  • De felul meu nu dau doi scuipaţi pe conspiraţii idioate. Dar chestia cu google e dubioasă rău. În sensul că ai o senzaţie foarte tâmpită atunci când vezi cu ochii tăi nişte lucruri pe care, până atunci, le credeai imposibile. Dubios rău de tot.

  • Cautati si „straight couples”.
   Vedeti numai cupluri gay.

 8. Mai trist e ca multi membri BLM sunt albi. De fapt sunt ne-africani, ca trebuie sa ne ferim de „albi” ca dracu de tamaie.
  Ce vremuri…

 9. Baaaaa!
  Am crezut ca faceti misto cu „white couples” pe google. Adevarul e cumplit, se inceraca manipulare totala.

 10. Nebunia cu diversitatea si antirasismul a tâmpit pe multi.
  1. E vorba de asociatia presei straine, deci oameni angajati ai presei din afara SUA. Nu este o asociatie ai carei membri invita pe cine cred ei de cuviinta.
  2. Cunosc personal un caz de rasism: doi copii, brazilieni, împreuna cu mama lor, au fost nevoiti sa abandoneze scoala din Angola (revenind în Brazilia), pentru ca au fost discriminati intens: erau singurii copii ALBI din scoala respectiva.
  „Corectitudinea politica” va distruge SUA, poate nu mâine, dar e sigur.

  • stai linistit ca deja incepe si la noi, vezi brosuri ale magazinelor *idl de pilda, deja te intalnesti cu aceeasi chestie , intotdeauna femeia este alba , barbatul negru

  • Trăiască diversitatea!Trăiască marxismul !Trăiască globalismul!Trăiască progresistul!Trăiască LGBT!Trăiască Soroș!Toți albii să plece pe Marte.