G4Media.ro

Forul internațional ar vrea să permită în continuare femeilor transgender să concureze…

sursa foto: Pexels

Forul internațional ar vrea să permită în continuare femeilor transgender să concureze în competițiile internaționale de atletism. Decizia este așteptată în martie

Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF) a propus să permită în continuare femeilor transgender să concureze în competițiile internaționale de atletism feminin, relatează BBC News.

Într-o declarație, aceasta a precizat că „opțiunea sa preferată” este de a înăspri regulile de eligibilitate ale sportului, dar de a folosi în continuare limitele de testosteron ca bază pentru includere.

Un document de politică care sugerează modificările a fost trimis federațiilor membre, ca parte a unui proces de consultare înainte de un vot în martie.

Aceasta vine în ciuda faptului că alte sporturi interzic femeilor transsexuale să participe la competițiile feminine de elită, pe fondul îngrijorărilor că acestea au un avantaj nedrept.

IAAF s-a confruntat cu unele critici în legătură cu poziția sa, dar a declarat că aceasta a fost „cea mai bună modalitate de a aduna feedback constructiv” și a insistat asupra faptului că nu a fost luată încă o decizie finală.

În iunie 2022, președintele IAAF, Sebastian Coe, a salutat decizia Fina – organismul mondial de conducere a natației – de a împiedica sportivii transsexuali să concureze în cursele de elită feminine dacă au trecut prin orice parte a procesului de pubertate masculină, insistând asupra faptului că „corectitudinea nu este negociabilă”.

Decizia Fina a fost luată în urma unui raport întocmit de un grup de lucru format din personalități din lumea medicinei, a dreptului și a sportului, în care se afirma că, în urma pubertății masculine, femeile transsexuale au păstrat un „avantaj relativ în ceea ce privește performanța față de femeile biologice”, chiar și după administrarea de medicamente pentru reducerea testosteronului.

Fina a urmărit, de asemenea, să stabilească o categorie „deschisă” la competiții, pentru înotătorii a căror identitate de gen este diferită de sexul lor la naștere.

La momentul respectiv, Coe a lăsat să se înțeleagă că atletismul ar putea urma acest exemplu: „Întotdeauna am crezut că biologia prevalează asupra sexului și vom continua să ne revizuim regulamentele în conformitate cu acest lucru”.

Citește integral pe BBC.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Nu există femei transgender. Se numesc bărbați.

 2. Femeia cu cuc nu este femeie din cauza hormonilor. Nici măcar fătălău…

 3. Ăia nu sunt femei, sunt progresiști. Sunt devianți iubitori de wax, restricții și botnițe. Devianți care trolează pe acest site pro-jeleu, pro-racheți neonaziști…

  • Dar de unde știi tu mai moșulică ene(yoyo) ca sunt progresisti? Ți-au spus transgenderii treaba asta? Înseamnă că o arzi în comunitatea lor, dacă le cunoști secretele…

  • Transi mică, sălbateco, v-am mai citit comentariile pe aici.

  • Moș Ene, n-ai sti tu ce-i ala progresist nici daca te-ar lovi unu cu trotineta

 4. O să fie cumva distractiv să vezi așa ceva!

 5. Bateti-le baieti cu propriile lor arme, baieti!
  Trebuie speculate la maximum regulile astea noi;)

 6. Nu e destul sa-ti tai cucul. Daca nu ti-a crescut uter inca nu ai devenit femeie, indiferent de tratament.