G4Media.ro

Forțele ucrainene mai dețin doar 20% din Severodonețk, anunță primarul orașului /…

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Forțele ucrainene mai dețin doar 20% din Severodonețk, anunță primarul orașului / Trupele ruse controlează 60%, în timp ce restul teritoriului a devenit „o zonă neutră”

Forţele ucrainene deţin doar 20% din oraşul Svierodoneţk, din estul ţării, cel mai mare oraş asupra căruia Ucraina încă deţine controlul din regiunea Lugansk, a declarat primarul oraşului, Oleksandr Striuk, relatează Reuters.

Forţele ruse controlează în prezent 60% din oraş, în timp ce restul teritoriului a devenit ”o zonă neutră”, a mai subliniat el.

Forţele ruse controlează în prezent 60% din oraş, în timp ce restul teritoriului a devenit ”o zonă neutră”, a declarat Striuk pentru Reuters.

”Procentul de 20% este apărat cu înverşunare de forţele noastre armate. Trupele noastre menţin linii defensive. Se încearcă alungarea trupelor ruse”, a afirmat Oleksandr Striuk.

”Avem speranţa că, în pofida tuturor obstacolelor, vom elibera oraşul şi nu vom permite să fie ocupat complet”, a adăugat el.

Cu toate acestea, există speranţa că forţele ucrainene pot împiedica trupele ruse să preia controlul deplin asupra oraşului, a mai spus oficialul ucrainean.

Striuk a spus că aproximativ 12-13.000 de oameni rămân în oraş, însă întreaga infrastructură critică a fost distrusă, iar accesul în oraş pentru a livra alimente sau alte ajutoare este blocat.

”Trăiesc în condiţii de bombardament constant, iar acum au loc şi lupte de stradă, ceea ce a sporit pericolul care vizează populaţia civilă”, a mai menţionat el.

Nu există informaţii cu privire la câţi oameni au murit în oraş în ultimele zile, a mai spus primarul Severodoneţkului.

Anterior, guvernatorul regiunii ucrainene Lugansk, Serghii Gaidai, a declarat, miercuri, că Rusia ”controlează în prezent 70% din Severodoneţk”, iar trupele ucrainene ”s-au retras în poziţii mai avantajoase, pregătite dinainte”.

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. cu cat mai repede se termina razboiul, cu atat mai repede vine pacea

    • Oraselul ala e o pierdere mica in orice scenariu, mai ales prin comparatie cu tintele initiale declarate ( cucerim Kiev, il decapitam pe Ze’ si pe oamenii lui, ala bala portocala, vise taica :)) ) . Atat s-a putut in 100 de zile :)) . Ucrainienii se retrag controlat in pozitii favorabile si cedeaza teren pastrandu-si logistica in timp ce rusii se avanta cu capul inainte in lupte de gherila urbana, mine si javelinuri in timp ce se departeaza de bazele logistice.

      Pacea aia e un conflict inghetat si e dovada de mare lichelism sa nu-ti pese de vecinul tau pentru ca nu-ti plac stirile .

    • Rușii nu mai vor război, acum că au pierdut.

  2. După aproape 100 de zile de război, 4000 de blindate rusești pierdute, 30000 soldați ruși uciși, sute de aparate de zbor rusești pierdute, sancțiuni uriașe încasate, izolare și ură internațională, zeci de miliarde de dolari cheltuiți, Rusia capturează… Severodonețk pfffffHAHAHAHAH