G4Media.ro

Forțele ucrainene „continuă să desfășoare ostilități în Soledar”, susține Kievul

Sursa foto: Ihor Tkachov / AFP

Forțele ucrainene „continuă să desfășoare ostilități în Soledar”, susține Kievul

Unitățile ucrainene „continuă să desfășoare ostilități în Soledar”, potrivit unei actualizări a Grupului de Est al forțelor armate ucrainene cu privire la situația luptei pentru acest oraș, relatează CNN.

Trupele ucrainene „provoacă un foc constant asupra inamicului”, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului, Serhii Cherevatyi. „Ucraina își menține pozițiile în oraș”, a adăugat el.

Vineri, Rusia a declarat că forțele sale au cucerit micul oraș din estul Ucrainei după săptămâni de lupte aprige, deși Ucraina a negat afirmația.

Capturarea orașului Soledar ar reprezenta o victorie simbolică pentru președintele rus Vladimir Putin, după un lung șir de eșecuri militare care datează din vara anului trecut.

Cu toate acestea, orașul nu este extrem de important din punct de vedere strategic, iar capturarea sa nu ar sugera o capitulare semnificativă a forțelor ucrainene și nici o schimbare substanțială în complexitatea generală a războiului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Rusii sunt fenomenali… au cucerit tot doar pe hartie….

 2. Daca Soledar „nu este extrem de important din punct de vedere strategic” de ce l-au aparat ucrainenii cu atâta eroism, jertfindu-se cu sutele/ miile in loc se retragă ca sa „fight another day”?

  • Pentru că este teritoriu ucrainean. Unde ai vrea să se retragă??In Polonia?

  • Draga vct, nu mai pune intrebari legitime si rationale, nu vezi ca-ti raspunde Ben Coor in doi peri?

   Situatia e clara: toate atacurile ucrainiene sunt succese, toate infrangerile sunt retrageri planificate!

  • @Ben Hur: Pe o poziție defensiva mai bine fortificata, de exemplu Bahkmut.
   Cum au făcut rusii in sud, cand s-au retras dincolo de Nipru pentru ca alfel mureau degeaba si pierdeau si teritoriul de unde s-au retras.

  • Iar a aparut clona marcel trollacu-fake…

  • Vct, o poziție defensivă o construiești când te aperi.Cand ataci ,ataci pozițiile defensive ale inamicului.Tu gândești ca rușii, au invadat dar se bulucesc în tranșee? Puteau folosi sacrificiul de trupe proprii dar atacând cu flancurile si închizând cleștele in spatele liniei defensive ruse sau rupând liniile de aprovizionare cu armament și trupe ale rușilor. Daca stau pe poziții defensive si speră să se închidă robinetul cu rusi se vor măcelări unii pe alții ca la Verdun.Daca se retrag când văd ca tot curg rușii, au murit degeaba.Pe măsură ce trece timpul pușcăriașii supraviețuitori ,din a 2 a Armată din Lumea a 3 a ,capătă experiență .

 3. Harkovul n-ați fost în stare să-l capturați. Patetic.

 4. Pe margine, ca si la fotbal, se afla mai multi experti comentatori – chibiti – care stiu mai bine ce ar trebui sa faca fiecare dintre partile implicate.
  Ce avantaje aduce unei armate amanarea predarii unei anumite pozitii este un calcul pe care si-l fac comandantii…
  Ce a castigat rusia asediind combinatul Azov fara importanta strategica? Nimic! Ruine Ce a castigat Ucraina? Timp! Timpul are valoare in alte vieti, in razboi.
  E diferenta intre jocul de sah si table.