G4Media.ro

Forțele ucrainene afirmă că avansează pe flancuri în jurul Bahmut, în pofida…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Forțele ucrainene afirmă că avansează pe flancuri în jurul Bahmut, în pofida unei „rezistențe acerbe” a rușilor: „Dacă inamicul nu reușește să își refacă forțele, îl vom nimici pur și simplu”

Serhii Cerevatîi, purtătorul de cuvânt al Grupului de forțe Skhid (Est), a declarat că, în ultimele două zile, forțele de apărare ucrainene au avansat între 350 de metri și 2 kilometri pe flancurile din jurul Bahmut, potrivit publicației ucrainene Pravda.

„Inamicul opune o rezistență acerbă. În cursul zilei de astăzi, au avut loc 34 de confruntări pe frontul Bahmut, iar forțele inamice au desfășurat diferite tipuri de artilerie și alte sisteme de armament pentru a ataca pozițiile [ucrainene] de 479 de ori. Au avut loc patru atacuri aeriene [rusești]. Soldații noștri au reușit să ucidă 149 și să rănească 160 de soldați [ruși] în luptă și să ia șase prizonieri”, a spus acesta.

Potrivit sursei citate, forțele ucrainene au avariat două vehicule rusești de luptă de infanterie, două vehicule blindate și trei UAV-uri, și au lovit un depozit de muniție rusesc.

Ca și până acum, forțele rusești perseverează în încercarea de a cuceri orașul Bahmut: ele „fac eforturi incredibile pentru a face acest lucru”, după cum a spus Cerevatîi.

„Trupele noastre țin linia acolo și lucrează cu cel mai mare curaj, bravură, rezistență și ingeniozitate. De îndată ce au ocazia de a ataca forțele inamice pe flancuri, o fac. Toate acestea fac parte din operațiunea de apărare care durează de luni de zile și care are ca scop epuizarea inamicului.

Bahmut este acum, în esență, un punct pivotal într-un fel, un punct în care se va decide [viitorul] acestui conflict: dacă inamicul nu reușește să își refacă forțele acolo, îl vom nimici pur și simplu.”

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...