G4Media.ro

Forțele rusești „s-au retras departe” de Harkov, „în direcția frontierei”, susține primarul…

Forțele rusești „s-au retras departe” de Harkov, „în direcția frontierei”, susține primarul orașului: „Acum este liniște în Harkov și oamenii se întorc treptat în oraș. Multe clădiri rezidențiale sunt distruse sau avariate”

Primarul orașului Harkov, Ihor Terejov, a declarat pentru BBC că rușii s-au retras din zona orașului Harkov în direcția frontierei rusești.

El spune că trupele rusești nu au reușit să intre decât o singură dată într-o mică parte a orașului cheie din nord-estul țării și că nu au mai fost acolo de mult timp.

„Rușii bombardau constant Harkovul, deoarece stăteau foarte aproape de oraș. Și datorită eforturilor depuse de apărarea teritorială a Harkovului și de forțele armate ucrainene, rușii s-au retras departe de zona orașului, în direcția frontierei rusești”, spune el.

„Acum este liniște în Harkov și oamenii se întorc treptat în oraș. Noi asigurăm aprovizionarea cu apă, gaz și electricitate tuturor cetățenilor. Cu toate acestea, din păcate, multe clădiri rezidențiale sunt distruse sau avariate. Așadar, în viitor va trebui să facem o reconstrucție uriașă”, a mai afirmat Terejov.

„În ultimele cinci zile nu a existat niciun bombardament în oraș. A existat o singură tentativă din partea rușilor de a lovi orașul cu o rachetă în apropierea aeroportului din Harkov, dar racheta a fost eliminată de apărarea antiaeriană ucraineană”, a mai adăugat primarul.

Sursa foto: FADEL SENNA / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. criiiiminalii ruZnaci trebui prinsi si judecati!

  2. Ucraina trebuie deruzificata complet, recuperat tot teritoriul țării de dinainte de anexarea Crimeei din 2014.

    • Stai să vezi că apar iarăși ”victimile” rușilor ca ciupercile după ploaie.