G4Media.ro

Forțele rusești s-ar putea confrunta cu o înfrângere iminentă în Liman (ISW)

google maps

Forțele rusești s-ar putea confrunta cu o înfrângere iminentă în Liman (ISW)

Think tank-ul Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War, ISW) raportează că armata rusă se confruntă cu perspectiva unei înfrângeri iminente în orașul Liman, la sud-est de Izium, potrivit Sky News.

ISW afirmă că bloggerii militari ruși au discutat miercuri cu îngrijorare tot mai mare despre avansurile ucrainene din jurul orașului Liman, „sugerând că forțele ruse din această zonă s-ar putea confrunta cu o înfrângere iminentă”.

Liman este un oraș de aproximativ 20.000 de locuitori din Donețk, la aproximativ 20 km de granița cu regiunea Lugansk și nu departe de Lisiceansk și Severodonețk, care au fost scena unor lupte aprige în primăvară.

ISW precizează în informarea sa zilnică:

  • „Mai mulți bloggeri militari ruși și corespondenți militari proeminenți au afirmat că trupele ucrainene au avansat la vest, nord și nord-est de Liman și că lucrează pentru a finaliza învăluirea trupelor rusești în Liman și de-a lungul malului nordic al râului Siverskyi Donets în această zonă”.
  • „Bloggerii militari ruși au afirmat că trupele ucrainene amenință pozițiile rusești și liniile de comunicații care sprijină gruparea Liman.
  • „Prăbușirea buzunarului Liman va avea, probabil, consecințe foarte importante pentru gruparea rusă din nordul regiunii Donețk și vestul regiunii Lugansk și poate permite trupelor ucrainene să amenințe pozițiile rusești de-a lungul graniței de vest a regiunii Lugansk și în zona Severodonețk-Lisiceansk.”

Evoluția ar veni după pierderile rusești în urma contraofensivei ucrainene din regiunea Harkov, iar ISW afirmă că acest câștig ar scădea și mai mult moralul rușilor și ar atrage o furie suplimentară din partea naționaliștilor de acasă, în timp ce mobilizarea parțială a lui Vladimir Putin întâmpină rezistență din partea celor care fug din țară.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. V-am spus că rușii au pierdut la Lîman.

  2. Imediat apare și scoabă să pună placa cu Batman! Batman! :)))))

  3. Sosocul care sa ne zica ca da cracanatul cu nucleare unde este?

  4. abia astept stirea liman – checked!

  5. „s-ar putea” si „iminenta” cu privire la acelasi eveniment…nu prea merge.Se cheama oximoron.