G4Media.ro

Forțele rusești încearcă să străpungă apărarea ucraineană în apropierea orașului Kreminna

Sursa foto: Twitter / Oleksii Reznikov

Forțele rusești încearcă să străpungă apărarea ucraineană în apropierea orașului Kreminna

Forțele rusești au intensificat semnificativ atacurile în estul Ucrainei și încearcă să străpungă apărarea ucraineană în apropierea orașului Kreminna, a declarat un guvernator regional, citat de The Guardian.

Serhii Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk, a declarat că militarii ucraineni își mențin pozițiile în apropiere de Kreminna, un oraș deținut de forțele rusești de luni de zile, dar a precizat că au nevoie de mai multe arme și muniții pentru a rezista, relatează Reuters.

„Pot confirma că a avut loc o creștere semnificativă a atacurilor și a bombardamentelor. Și este în direcția Kreminna”, unde încearcă să străpungă liniile ucrainene a declarat el pentru televiziunea ucraineană.

„Până acum nu au avut niciun succes semnificativ, forțele noastre de apărare rezistă ferm acolo”.

Kreminna, care se află la aproximativ 100 km nord-vest de capitala regională Lugansk, avea o populație de aproximativ 18.000 de locuitori înainte de invazia rusă din 24 februarie anul trecut.

Străpungerea liniilor ucrainene în apropiere de Kreminna ar duce forțele rusești cu un pas mai aproape de orașul Kramatorsk, mult mai mare.

„(Avem nevoie de) echipamente grele și muniție de artilerie – atunci nu numai că vom putea menține apărarea, dar vom putea face și o operațiune contraofensivă bună”, a mai spus Gaidai.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Hai să vedem de ce sunt în stare rușii după 6 luni de pregătiri.