G4Media.ro

Ford Motor îşi amână investiţiile de producţie în Spania, invocând ”o perspectivă…

Foto: Gov.ro

Ford Motor îşi amână investiţiile de producţie în Spania, invocând ”o perspectivă revizuită pentru Europa” / Compania a spus la începutul acestei săptămâni că va reduce un total de 3.000 de locuri de muncă, mai ales în America de Nord şi India

Ford Motor îşi amână investiţiile de producţie în Spania, invocând ”o perspectivă revizuită pentru Europa”, dar a spus că îşi menţine angajamentul faţă de fabrica sa din Valencia, unde a anunţat în iunie planuri de a produce vehicule electrice, transmite News.ro, care citează Reuters.

Producătorul auto american a afirmat într-un comunicat că nu va cere o parte din fondurile UE pentru ajutoare legate de pandemie ale Spaniei, pentru a investi în lansarea vehiculelor electrice până în iunie 2025, dar a spus că va colabora cu autorităţile locale pentru a identifica alte finanţări publice potenţiale, pe măsură ce se îndreaptă spre o flotă de vehicule de pasageri complet electrică până în 2030.

Ford nu a oferit mai multe detalii despre perspectivele revizuite pentru Europa. Compania a spus la începutul acestei săptămâni că va reduce un total de 3.000 de locuri de muncă, salariate şi contractuale, mai ales în America de Nord şi India.

Ford nu va desfiinţa locuri de muncă la fabrica sa din Valencia, deocamdată, a declarat un purtător de cuvânt al Ford Spania, deşi producătorul auto a spus de multă vreme că va avea loc o anumită restructurare a forţei de muncă, deoarece maşinile electrice necesită mai puţine ore de muncă pentru asamblare.

Atât sindicatul UGT, cât şi Ministerul Industriei din Spania au minimizat întârzierea investiţiei, observând că aceasta nu afectează planul Ford de a produce vehicule electrice în Spania.

”Guvernul spaniol îşi menţine angajamentul de a sprijini Ford în investiţiile sale actuale şi viitoare în Spania”, a declarat Ministerul Industriei într-un comunicat.

Ford a aplicat în luna mai pentru fondurile UE pentru ajutoare legate de pandemie ale Spaniei şi i s-au alocat 106 milioane de euro, într-o primă alocare provizorie, dar şi-a retras cererea marţi, înainte de termenul limită pentru potenţiale modificări, a spus ministerul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...