G4Media.ro

Ford construiește în Turcia o fabrică de baterii pentru mașini electrice

Foto: InquamPhotos / Adel Al Haddad)

Ford construiește în Turcia o fabrică de baterii pentru mașini electrice

Ford Motor va încheia un parteneriat cu producătorul sud-coreean de baterii LG Energy Solution Ltd pentru construirea, în Turcia, a unei uzine de baterii destinate vehiculelor electrice, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Ford renunţă la acordul cu SK Innovation Co, în condiţiile în care producătorul auto american caută să accelereze trecerea la maşini prietenoase cu mediul şi să-şi diversifice aprovizionarea cu baterii.

Ford şi LG Energy Solution intenţionează să semneze un memorandum de înţelegere în următoarele săptămâni, probabil la finalul acestei luni sau la începutul lunii viitoare, susţin sursele.

Producătorul auto american va continua să colaboreze cu divizia de baterii a SK Innovation – SK On – la alte proiecte, inclusiv construirea a două fabrici în SUA şi majorarea capacităţii la fabrica din Ungaria, parte a planului de a produce două milioane de vehicule electrice anual, până la finalul lui 2026.

Facilitatea din Turcia ar urma să fie inaugurată în 2025 şi va avea o capacitate anuală de 30 – 45 GWh, conform unui acord preliminar încheiat între Ford, SK On şi conglomeratul Koc Holding din Turcia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Să vezi incendii acum.

  2. Astia 2 de mai sus sunteti ….amandoi.

    Romania ce mai produce? Ford unde a plecat din Ro?

  3. Interesant c.um.toti astia mari din tarile democratice investesc in dictaturi. 🤣 Ungaria, Turcia, China. Coloniile democratice sunt pentru produse de mana a 3 a.

    • Aaa, uitasem. La noi, in colonie, se aduc gunoaiele