G4Media.ro

Fondatorii BioNTech, compania care a creat unul dintre vaccinurile împotriva COVID-19 alături…

sursa foto: BioNTech

Fondatorii BioNTech, compania care a creat unul dintre vaccinurile împotriva COVID-19 alături de Pfizer, decorați cu Ordinul de Merit al Germaniei

Fondatorii companiei farmaceutice germane BioNTech, care a contribuit la dezvoltarea unuia dintre primele vaccinuri împotriva COVID-19, sunt decoraţi vineri cu Ordinul de Merit al Republicii Federale Germane, relatează dpa, citată de Agerpres.

Özlem Türeci şi Ugur Şahin vor primi Crucea de cavaler comandant a Ordinului de Merit, una dintre cele mai înalte distincţii conferite de statul german.

Distincţiile le vor fi acordate de preşedintele Frank Walter Steinmeier la palatul prezidenţial Bellevue.

Este primul premiu decernat personal de preşedintele Germaniei în acest an.

BioNTech a dezvoltat împreună cu partenerul său, gigantul farmaceutic american Pfizer, un vaccin împotriva COVID-19 bazat pe ARN mesager (mRNA) care a fost primul autorizat în Uniunea Europeană, în decembrie anul trecut, aminteşte dpa.

sursa foto: BioNTech

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Si Oppenheimer, a fost decorat!! Si cu ce ne ajuta!

  • Spui aiureli. Oppenheimer nu a fost decorat (ne referim la decoratii nationale).
   Doar a primit in 1956 premiul ,,Enrico Fermi” pentru activitati in domeniul energiei. De fapt rolul lui in constructia primelor bombe nucleare este in general mult exagerat.
   Adevaratul personaj principal al constructiei bombelor a fost generalul Groves.
   Acesta a coordonat intreg lantul de activitati care a dus la obtinerea Uraniului 235 si a Plutoniului. Care reprezinta, pe departe, cele mai importante activitati pentru obtinerea bombelor.

  • Enrico Fermi Award[*] (1963)[1]
   Legiunea de Onoare în grad de cavaler[*] (1958)
   Medalia Prezidențială de Merit[1943

  • Scuze ’46

  • Catre @Cioby. Oppenheimer a luat intradevar ,,Medalia pentru Merit” in 5 martie 1946 (si nu in 1943 cand era oricum secret de stat implicarea lui Oppenheimer) din mana Secretarului de Stat. In 1946 Truman a evitat sa-i dea medalia cu mana lui din ,,motive de camuflare” a propriei responsabilitati in bombardamentele nucleare.
   ,,Legiunea de Onoare” a lui Oppenheimer a fost o decoratie franceza data cu scopul exclusiv de a-l oprii pe Oppenheimer de a face declaratii care sa ,,deranjeze Franta” in cursa ei de obtinere a propriului Arsenal Nuclear.