G4Media.ro

Focar de pestă porcină într-o localitate din Sibiu/ 11 porci vor fi…

Sursa Foto: Pexels

Focar de pestă porcină într-o localitate din Sibiu/ 11 porci vor fi uciși

Prefectura Sibiu a anunţat, miercuri, că vor fi ucişi 11 porci într-o gospodărie din localitatea Presaca, unde a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană din judeţ, din acest an, transmite Agerpres.ro.

„Ca urmare a confirmării unui focar de Pestă Porcină Africană într-o gospodărie din localitatea Presaca comuna Păuca, astăzi, 6 decembrie 2023 a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu. (…) S-a decis uciderea suinelor existente în exploataţie la momentul acesta, în număr de 11 capete porc gras, prin metoda ‘ucidere prin asomare cu pistol cu glonţ captiv şi decerebrare prin spinalizare’, acţiune care se va efectua in cursul zilei de 06.12.2023,în vederea limitării răspândirii bolii. Neutralizarea cadavrelor rezultate din controlul bolii se va realiza prin ecarisare alternativă, îngropare în situ, pe raza localităţii Presaca, acţiune urmata de dezinfecţii repetate, realizate de către reprezentanţii DSVSA Sibiu. (…) Precizăm că este primul focar de PPA, declarat pe raza judeţului Sibiu în acest an.”, se arată în comunicatul presă al Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, medicul veterinar a observat în 29 noiembrie, primele semne ale bolii la trei porci din cei 19 din exploataţia din Presaca. Animalele au fost tratate cu antibiotice şi antiinflamatoare. În 30 noiembrie au murit primii 3 porci bolnavi, de la care s-au recoltat probe. În următoarele zile au mai murit alţi 5 bolnavi de pestă porcină africană.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează