G4Media.ro

Focar de infecţie într-o zonă rezidenţială din Sectorul 1 al capitalei. Sub…

Focar de infecţie într-o zonă rezidenţială din Sectorul 1 al capitalei. Sub un munte de deşeuri înalt cât stâlpii de electricitate se află o casă în care locuiesc trei persoane

Un morman de deşeuri, înalt de 6-7 metri, se află pe strada Munteniei din Sectorul 1 din București, chiar între două vile.

Mirarea este cu atât mai mare în momentul în care afli de la vecini că sub muntele de gunoaie, se află de fapt o casă în care locuiesc trei persoane. O casă acoperită complet cu resturi menajere, saci, plastice, bidoane, crengi şi multe altele. Toate colectate pe parcursul a peste 20 de ani. Un adevărat focar de infecţie.

Pe lângă mirosurile pestilenţiale, şobolani şi gândaci, vecinii se tem cel mai mult de un eventual incendiu. Gunoaiele au ajuns efectiv să se reverse peste garduri, în curţile lor.

„Domne fereşte dacă ia foc. Casele din împrejurimi ard. Aşa ceva nu poate fi stins în 10 minute. Va fi prăpăd”, a declarat unul dintre vecini pentru G4Media.ro.

Tot gunoaie se află şi în cele cinci maşini şi o rulotă ale proprietarului, parcate pe trotuarele din faţa casei.

Întrebat care este motivul pentru care strânge atât de multe deşeuri, proprietarul a răspuns că sunt lucruri personale de care nu se poate lipsi. Acesta este şi motivul pentru care a instalat mai multe camere de supraveghere. Să nu i le fure cineva,

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 spun că până acum l-au amendat pe proprietar de mai multe ori, însă degeaba. Acesta şi-a plătit amenzile de fiecare dată şi şi-a văzut în continuare de treabă. „A primit 12 sancţiuni de câte 2.000 lei. Toate sancţiunile au fost achitate de către proprietar. Am urmărit să vedem dacă şi le achită, În cazul în care nu şi le achita, intenţionam să îi dăm muncă în folosul comunităţii”, a declarat pentru TVR Daniel Călăraşu, şef birou Protecţia Mediului, Primăria Sector 1. În prezent, primăria l-a acţionat în instanţă pe proprietar cu gândul că ar putea obţine o împuternicire legală pentru a-i igieniza proprietatea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Da, dar Corona e un tip curățel si nu i-ar vizita pe astia nici stropit cu hipoclorit…

 2. Omul are nevoie de tratament psihologic, nu de amenzi… Sufera pur si simplu de o boala psihica.

  • Exact. Compulsive hoarding disorder.

  • Tratament psihiatric, nu psihologic , nu există tratamente „psihologice”, doar un soi de consiliere psihologică, dar pt. oamenii normali (ceea ce nu pare, rezonabil vorbind, cazul acestuia) care au trecut sau trec printr- o situație dificilă.
   In plan juridic, se poate formula o cerere de ordonanta președintiala avand ca obiect
   permutarea pătrunderii in domiciliu pentru igienizarea spațiului. Aceasta ordonanta e executorie și, uite – asa, daca e admisă cererea, se scapă mintenas de gunoi.
   Numai indolența autorităților a determinat aceasta situatie,căci de la nebuni nu poti astepta o conduită previzibilă. Nu cu amenzi se rezolva, ci cu intratul in curtea lui si realizarea curățeniei.
   Si, poate, un pic de internare obligatorie, dispusă tot de instanta, sa fie observat omul si pus sub tratament, daca e necesar.
   La cum arată spațiul, as zice ca ar putea fi si de competenta penalului situația.
   Dar nu stiu daca limitele de pedeapsa, cu mult micșorate de parlamentari atunci când au votat_ oare de ce?_ noul Cod Penal, permit prezentarea individului cu propunere de arestare preventivă, urmând să decidă tot instanta.
   Dar, prioritar, rămâne adunarea gunoiului, si asta se poate face extrem de rapid prin promovarea unei ordonanțe președintiale.
   Numai sa se vrea. Cu adevarat.

 3. Acum e clar ca cetateanul e deranajat la mansarda. Dar nenea politistu’ care vorbeste de amenzi e de-a dreptul tembel. Cetateanul sonat trebuie internat la nr 9 iar proprietatea bombardata cu napalm si declarata zona calamitata.

 4. Să fie pus să plătească să vină oamenii de la salubritate să-i ridice jegul din curte, după să fie internat gratuit la psihiatrie.

 5. Ma intristeaza foarte mult lipsa de compasiune a unora de mai sus. Este clar ca omul nostru are nevoie de ajutor de specialitate. Din moment ce s-a platit si amenzile probabil ca inca mai poate fi util societatii.
  Din pacate pt unii metoda ceausista in care cei cu probleme sunt inchisi intr-un ospiciu mizer, inca le mai face cu ochiul. Barbar popor.

  PS: Igienizarea fortata s-ar putea face, daca am avea legi si norme de aplicare clare

  • Metoda bruxellezo-strasbourgheza nu functioneaza, de aia s-a si ajuns aici. Aia “comunista” functiona. Scurt si la obiect, “virusul” era izolat, carantinat si apoi inlaturat cu totul spre bucuria comunitatii!

  • Sugerezi cumva ca ar fi bine sa-l eliberam pe Daddy ca sa se tina mai departe de planul menit sa-l faca ayatollah? Dar ce autoritate ar mai putea avea, stiut fiind faptul ca a facut parte din haremul lui nea Alifie si ca are arsuri la partea din spate…?!

  • Chiar nu văd unde este lipsa de compasiune a celor de mai sus. Unul nu l-a menționat deloc, celălalt a zis corect că suferă de o boală psihică, și alți doi au sugerat internarea. Ce vrei să facă, să-l ia acasă? Să-l țină de mână și să-i zică „așa nu”? Tu nu îți imaginezi cum ar fi să stai lângă un munte de gunoaie cât o casă cu ~2 etaje timp de 20 de ani și statul care ar trebui să protejeze sănătatea oamenilor să ridice din umeri? Omul ăla are bani, e clar după cum își plătește amenzile, dar e pur și simplu bolnav. Ce vrei să-i faci altceva? Bine, na, du-l la o clinică. E mai omenesc acum? Ce le face el celor din jur nu ți se pare lipsit de compasiune? Ca de obicei, trebuie să sufere 10 pentru că unul e dus cu pluta. Lasă-mă, nene.

 6. Omul e bolnav, e foarte clar.
  Ceea ce ma mira este faptul ca au trecut cca. 20 ani de cand proprietarul strange gunoaie si le depoziteaza in proprietatea lui, afectand insa vecinii cu insalubritatea lui, iar autoritatile administrative ale sectorului 1 nu au luat practic nicio masura pentru stoparea fenomenului. Amenzi platite, e vax. Putea fi decazut din drepturi printr-o actiune de dare in judecata, ocazie cu care i se facea si o evaluare psihiatrica concludenta.

 7. Ca muncă în folosul comunității i-aș da să își curețe propria curte și casă și apoi să măture toate străzile din Sectorul 1, cot la cot cu angajații de la salubrizare.

 8. Este incredibil cum, totuși, își plătesc amenzile. Sper să aibă câștig de cauză Primăria Sectorului 1 cât mai degrabă, astfel încât legal să poată intra în curte și să poată curăța tot. Dar obsesiv-compulsivii ăștia sunt în stare să strângă din nou gunoi!

 9. In scurt timp se va produce o avalansa de gunoaie, la fel ca in Idiocracy

 10. Probabil ca este si omul asta angajat la stat, pe la protectia mediului sau ceva, de isi permite 5-6 masini, casa supravegheata video si isi plateste si amenzile la timp.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.