G4Media.ro

Focar de COVID la Penitenciarul Craiova: 27 de deținuți testați pozitiv

Focar de COVID la Penitenciarul Craiova: 27 de deținuți testați pozitiv

Un număr total de 27 de deţinuţi de la Penitenciarul Craiova au fost confirmaţi cu COVID-19, urmând să fie trataţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava. Ca urmare, vor fi testaţi toţi deţinuţii şi angajaţii penitenciarului, relatează News.ro.

„Având în vedere confirmarea pozitivă SARS-CoV-2 a 7 persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administraţia locului de deţinere şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj au demarat verificările pentru stabilirea contacţilor şi a potenţialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de îmbolnăvire. Persoanele în cauză nu prezintă simptome specifice COVID-19 şi se aflau cazate în acelaşi spaţiu. Tratamentul specific le va fi asigurat în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, conform metodologiei interne”, a transmis, marţi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Totodată, se continuă testarea întregului efectiv de deţinuţi şi a cadrelor unităţii.

„Administraţia locului de deţinere urmează indicaţiile Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi implementează măsurile stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinuţi, intensificare monitorizare medicală deţinuţi). Starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este optimă, iar măsurile de informare/consiliere completează demersurile specifice de intervenţie. De asemenea, activităţile operative curente se derulează fără disfuncţionalităţi”, a arătat ANP.

Potrivit sursei citate, până la finalizarea anchetei epidemiologice, sursa de infectare rămâne incertă.

Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava asigură gestionarea cazurilor uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din rândul persoanelor private de libertate. De asemenea, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a prevăzut, raportat la contextul epidemiologic naţional, reintroducerea unor măsuri de prevenţie, destinate întocmai limitării situaţiilor de risc.

Sursa: News.ro

Foto: Penitenciarul Craiova / Sursa: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Probabil or fi fost la vreo nunta, ceva. Sau te pomenesti ca au luat masa la restaurant si n-au respectat distantarea sociala.

  2. Nasol…,doua scenarii sunt de cosmar intr-un penitenciar; primul ,o revolta scapata de sub control cu tot ce decurge din asta si al doilea o epidemie de gripa….,da,da …,nu e de ras ,astea erau pana sa apara Covid 19 !

  3. De focarul de la Upu nu zice nimeni nimic!Bomba cu ceas!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.