G4Media.ro

Focar de coronavirus la Mănăstirea Putna: 31 de călugări testați pozitiv au…

Focar de coronavirus la Mănăstirea Putna: 31 de călugări testați pozitiv au fost internați la spitalul județean Suceava

31 de călugări au ajuns în noaptea de joi spre vineri la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, după ce au fost diagnosticați pozitiv cu coronavirus, scrie Obiectiv de Suceava.

Călugării au fost transportați de mai multe echipaje ale Ambulanței.

Directorul executiv al DSP Suceava, Manuela Trifan, a declarat că întreaga comunitate de la Putna a fost testată, iar cei 31 de călugări aduși la Spitalul Județean nu au forme grave ale bolii.

Testarea întregii comunități de la Mănăstirea Putna a fost decisă săptămâna trecută, după ce un bărbat care locuia în mănăstire a murit, iar conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă epidemiologică. De asemenea, pe 5 mai, un călugăr de la Putna, în vârstă de 52 de ani, bolnav COVID, a fost transferat cu un elicopter la Institutul ”Matei Balș” din cauza stării grave în care se afla.

Sursa foto: IGSU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Uite-asa se tine steagul sus si cifrele stau „in platou”.

 2. Here we go again!

 3. <3 se pare ca lui Doamne-Doamne ii place corona.

 4. Aici covidu’ s-a diseminat anal!

  • Daca ar durea prostia.
   Infecția a pornit de la centrul de batrani pe care il au in grijă.
   Călugării sunt se pare asimptomatici dar legea obligă internarea lor.
   Inteleg sa fii taliban ideologiei anticlericale dar să ne uitam și la fapte, argumente, probe…
   Denigrarea si ura parca nu faceau parte din repertoriul ,, politically correct”
   In vremuri de criză se vede cine rămâne Om.

  • Paula nu stie carte !:)

  • Anal-istilor, sa inteleg ca ati fi dorit si voi sa vi se ofere covidu’ tot anal? Sau cu lin-gurița!?

  • Onorabile @ Cetatean,
   Fie-ți milă și luminează o proastă ca mine: din lingurița nespălată cu care s-ar împărtăși toți bătrînii veniți la mănăstire garantat nu se îmbolnăvește niminea, însă de pe urma tacîmurilor bine spălate (că călugării nu le freacă de mîntuială, nu-i așa?) cu care bătrînii-s hrăniți în centru’ mănăstirei bieții bătrînei au strîns atîta covid că nu mai aveau un’ să-l ție și i-au răsplătit pe călugări – cum vine treaba?!

 5. Or fi folosit „acea” lingurita pentru impartasanie???? Sau au pupat moastele lui Pimen????

 6. In occident a fost un adevărat dezastru în căminele de bătrâni,au murit cu miile fără nicio asistență.Era imposibil că în România să nu se infecteze și bătrânii din camine.Pana acum situația e sub control. Nu știu câți bătrâni au murit la Putna dar am convingerea că monahii au luat măsuri sanitare mai serioase decât în alte părți.Unii dintre monahi sunt doctori și nu cred că își doreau să-i extermine pe bătrâni .Tot la Putna știu că veneau și-o grămadă de oameni neajutorați să mănânce.Cu ăștia e foarte dificil sa lucrezi,nu prea respectă nicio lege.

 7. De asemenea, acesta spune că de la data declarării pandemiei COVID-19, în incinta mănăstirii și în toate spațiile comune (biserică, trapeză) au fost amenajate zone de igienizare a mâinilor, cu produse necesare pentru aceasta (apă, săpun, dezinfectanți). Din ziua de 25 martie a.c., de la ora 12:00, și până în prezent, Mănăstirea Putna a intrat într-un regim de autoizolare.„În vederea prevenirii contaminării cu noul coronavirus, accesul credincioșilor în mănăstire a fost restricționat, conform dispozițiilor legale în vigoare, iar deplasările în exterior ale viețuitorilor au fost făcute doar în scopul aprovizionării cu alimente, fiind limitate la maximum. Viețuitorii care se deplasează în afara mănăstirii iau măsuri de protecție prin purtarea de mască și mănuși și prin decontaminare ulterioară. De la data declarării pandemiei COVID-19, persoanele din comunitatea monahală care au acuzat simptome de răceală s-au autoizolat la domiciliu, mănăstirea dispunând de spații adecvate”, se precizează în comunicatul Mănăstirii Putna.

  Eh, voila! Au hranit amarati, nu-i asa Daniele?

  • Gabi, cu voi comuniștii nici cum nu-i bine.Daca nu-i hrănește ii acuzati că sunt zgarciti,daca le da de mâncare presupuneți că vreau să-i omoare.Pe satul episcopiei Suceava scrie că au zece cantine sociale și 9 camine de bătrâni și alte chestii asemănătoare.Peste 50 000 de mii de oameni luau masa incursul unui an doar la Putna.La o asemenea vânzoleală e clar că există șanse de infectare cu toate masurile la care ai făcut referire.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.