G4Media.ro

Focar de coronavirus în județul Vaslui, după ce 76 de angajați și…

Focar de coronavirus în județul Vaslui, după ce 76 de angajați și beneficiari ai unui centru pentru persoane cu dizabilități au fost confirmați cu COVID-19/ Centrul a fost plasat în carantină timp de 16 zile

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a decis, sâmbătă, instituirea măsurii de carantină pentru o perioadă de 16 zile la Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilităţi din municipiul Huşi, unde 76 de angajaţi şi beneficiari au fost confirmaţi cu noul coronavirus, transmite Agerpres.ro.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Vaslui, testările în centrul respectiv au început după ce un beneficiar a fost internat pe data de 1 august cu simptomatologie tipică pentru COVID-19, acesta decedând după o zi. Rezultatul în cazul pacientului a fost pozitiv, iar Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a demarat o anchetă epidemiologică, fiind testaţi 65 de angajaţi, dintre care 28 au sunt pozitivi şi 71 de beneficiari, dintre care 48 sunt pozitivi.

 • „Persoanele depistate pozitive beneficiari şi angajaţi, vor rămâne în centru. Ele vor fi evaluate clinic de medicul infecţionist şi medicul pneumolog de la Spitalul Municipal ‘Dimitrie Castroian’ Huşi, precum şi de medicul de familie care are pe listele de capitaţie beneficiarii. După evaluare, se va stabili forma de boală pe care aceştia o prezintă şi se va decide care persoane necesită internare în Spitalul Municipal de Urgenţă ‘Elena Beldiman’ Bârlad – spital suport COVID-19. Beneficiarii şi angajaţii care nu vor necesita spitalizare vor primi tratament indicat de echipa de medici evaluatori şi vor fi monitorizaţi zilnic de medicul de familie. Beneficiarii pozitivi vor fi izolaţi pe un singur palier începând cu etajul III şi toate îngrijirile necesare vor fi acordate de către angajaţii depistaţi pozitivi şi care sunt asimptomatici. Beneficiarii negativi vor fi izolaţi începând cu etajul I şi toate îngrijirile necesare vor fi acordate de către angajaţii care au test cu rezultat negativ”, au precizat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Vaslui.

Autorităţile sanitare vor efectua anchetele epidemiologice pentru fiecare angajat, urmând să se stabilească măsurile care se vor lua pentru fiecare membru de familie al fiecărui angajat.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. hei oameni buni cum se poate asa ceva ? sa se faca ancheta epidemiologica urgenta ca acei angajati au familii care la randul lor intra in contact cu alte persoane si trebuie carantinat intreg orasul.

 2. Demiși cei responsabili

  • nu ai sa vezi. au gasit acum vinovatul de serviciu: Crsti Puiu.
   nu mai intereseaza pe nimeni cine-i vinovat cand ai unul in care sa arunci cu pietre.
   „norocul” lor este ca sunt multi care pun botul la diversiune.
   ca sa fie clar: NU sunt din cei care nu accept masca sau nu „cred” in covid. doar ca se acopera impostura autoritatilor cu stiri despre un regizor care a zis ceva.
   si ca aceasta stire sunt sute in ultimul timp. nu am vazut nicio redactie „importanta” sa contabilizeze aceste focare. in schimb dau cu pietre dupa oricine, numai dupa autoritati nu.

 3. Nu se poate așa ceva in oraș la domnul ministru al sănătății ??? De ce ai făcut băi nene ?

 4. Ba se poate, caci Seful de partid a afirmat clar , ca el nu crede ca exista Covid , el crede doar in Dumnezeu. Numai ca acest virus l-a bagat in pamant pe consilierul personal, dupa ce , cine stie cate persoane a mai infectat..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.