G4Media.ro

FMI: Epidemia cu noul coronavirus va şterge 0,1 puncte procentuale din avansul…

FMI: Epidemia cu noul coronavirus va şterge 0,1 puncte procentuale din avansul economiei mondiale în 2020

Extinderea rapidă a epidemiei cu noul coronavirus va reduce probabil creşterea economică a Chinei în acest an la 5,6%, în scădere cu 0,4 puncte procentuale faţă de prognoza din ianuarie, şi va şterge 0,1 puncte procentuale din avansul economiei mondiale, a avertizat sâmbătă Fondul Monetar Internaţional, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a prezentat perspectivele economice la reuniunea miniştrilor de Finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din G20, care se desfăşoară la Riad, Arabia Saudită.

Georgieva a precizat că FMI examinează mai multe scenarii pesimiste dacă epidemia de Covid-19 durează mai mult şi se extinde semnificativ pe plan global.

Adresându-se oficialilor G20, Georgieva a declarat: „În actualul nostru scenariu de bază, politicile anunţate sunt implementate şi economia chineză va reveni la normal în trimestrul doi. Ca rezultat, impactul asupra economiei mondiale va fi relativ minor şi de scurtă durată. Dar, de asemenea, analizăm mai multe scenarii pesimiste, în care răspândirea epidemiei continuă şi se extinde pe plan global, iar consecinţele asupra creşterii economice sunt mult mai extinse”.

Oficialii din China au dat asigurări că încă poate fi îndeplinită ţinta de creştere pentru 2020, în pofida epidemiei.

Ministrul nipon de Finanţe, Taro Aso, a avertizat asupra impactului semnificativ asupra economiei mondiale în cazul în care epidemia se răspândeşte şi mai mult şi le-a spus jurnaliştilor că participanţii la reuniunea G20 susţin că este necesar un răspuns coordonat în privinţa impactului virusului.

Luna trecută, FMI a anunţat că se aşteaptă ca ritmul de creştere al economiei mondiale să accelereze de la 2,9% în 2019, la 3,3% în 2020 şi la 3,4% în 2021.

„Sperăm în continuare că impactul va fi unul de forma unei curbe în V, cu un declin semnificativ în China şi o relansare semnificativă după ce virsul va fi ţinut sub control. Dar nu excludem posibilitatea să avem un scenariu diferit de genul unei curbe în U, în care impactul va fi unul mai de durată”, a declarat anterior Georgieva.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Ce optimism tâmpit :))) S-a calculat precis ! Experții, experții !!!
  Și dacă ajungem in luna mai și încă nu se întorc chinezii la munca ? N-o sa fie 0.1 ăla mai mult către un 20 , așa ? Bai nene, cum le mai calculăm noi, dinainte să știm ce se va întâmpla…

 2. Nu-s toți așa ”preciși” ca tu-doreii anal-iști, troli ”comuisti” care sunt mari ”experți” în ”marș”, supt”, ”codoi”, ca principale teze ale ideologiei ”tâmpite” de ”conservă” pe care o promovează. Ce atâta ”optimism”, toată lumea să se agite ca tu-doreii paranoici, poate în cap și hai să ne ascundem după piatră.

  • Tinere, poți să iei o pauză. Văd că ești obsedat sa mă trolezi de fiecare data….in loc sa combați o idee, practici un căcat de atac la persoană.
   Succes, vezi să îți iei extraveralul, sa nu faci buba mare de la inimă rea. Și felicitări pentru curajul de a fi balenă într-o căldare, din spatele pseudonimului.

  • Dar ”ideea de combătut” care era? Că n-o ă fie ”0.1”, cum spun ”experții tâmpiți” ci ”mai mult către un 20”, că așa zice, după ce și-a luat ”extraveralul” un trol analfabet care face pe ”balena curajoasa” în mai multe ”căldări”, din ”spatele” fantoșelor pe care le folosește și a ”pseudonimelor” furate? Sau era ”ideea” aia cu ”alcătuirea poluării” sau ailaltă cu ” codoiul care, cu cât crește mai mult, cu atât duce la scăderea încălzirii globale”?

 3. Epidemia, care nu este epidemie, ci este PANDEMIE va avea un impact … incalculabil prin răpunerea unui număr important de oameni.

  • Misiunea postacilor: cât mai multă panică. O să murim cu toții și o să mai și scadă economia cu 120%, am înțeles.

 4. FMI a masurat cu microscopul cu ce naiba?
  Eu cred ca efectul va fi urias…mai vedem, Doamne fereste!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.