G4Media.ro

Florin Cîțu: Dragnea e așa de disperat să oprească decizia Standard & Poors’s…

Florin Cîțu: Dragnea e așa de disperat să oprească decizia Standard & Poors’s de a retrograda ratingul de țară, pentru că România nu se va mai putea împrumuta ca să plătească pensiile speciale, sinecurile de partid și datoriile companiilor de stat

Senatorul PNL Florin Cîțu spune că Liviu Dragnea este „așa de disperat” să oprească decizia Standard & Poors’s – cea mai mare agenţie de rating a riscului de credit din lume – de a retrograda ratingul de țară, pentru că România nu se va mai putea împrumuta ca să acopere deficitul bugetar din care se plătesc pensiile speciale, sinecurile de partid și datoriile companiilor de stat.

Senatorul liberal subliniază că în următoarele luni nu se vor face investiții, nu se vor face autostrăzi, pensiile și salariile se vor plăti din împrumuturi cu dobânzi din ce în ce mai mari, urmează și alte taxe, inflația crește.

„România este în CRIZĂ. Până la sfârșitul anului ajungem la rating JUNK. Iar pentru asta responsabili sunt Dragnea, Vâlcov, Teodorovici, ideologii de partid plătiți cu sinecuri, funcționarii care susțin prin falsificarea datelor golăniile miniștrilor și restul grupului infracțional organizat PSD+ALDE”, susține Florin Cîțu.

Postarea integrală a senatorului PNL:

Spre disperarea lui Dragnea, CRIZA economică este confirmată oficial!

Trebuie să vă întrebați de ce este așa disperat Dragnea să oprească decizia S&P de a schimba perspectiva de la stabil la NEGATIV.

Putea foarte simplu să spună, așa cum o face de fiecare dată, că este o conspirație globală, iar agenția de rating este infiltrată de agenți ai multinaționalelor, statului paralel etc. Așa cum face când îl critică Comisia Europeană, Parlamentul European, opoziția politică, etc.

Înainte să vă explic, trebuie să înțelegeți un lucru foarte clar. PSD+ALDE sunt cei care guvernează ACUM România. Tot ce se întâmplă negativ este responsabilitatea lor. Peste tot în România, inclusiv la București. Să nu mai existe dubii. Cei care îi ajută să ascundă dezastrul sunt părtași la distrugerea României.

Acum despre rating și disperarea lui Dragnea:

Fără rating, România nu se poate împrumuta, local sau internațional, pentru a acoperi deficitul bugetar. Deficitul se duce direct în plata pensiilor speciale, sinecurilor de partid și a datoriilor companiilor de stat.

Ratingul este plătit de România. De aceea S&P a acceptat contestația și să amâne 2 săptămâni anunțul despre perspectivă. Dar și contestația se plătește.

BOMBĂ.

Ce nu spune Dragnea și nici slugile lui. Dacă S&P schimbă acum perspectiva la negativ, următoare mișcare în toamnă este de SCĂDERE a rating-ului. DEZASTRU pentru România.

Aici vă rog să fiți atenți.

În acest moment rating-ul României, de la toate agențiile de rating, este cu un nivel peste cel de JUNK Bonds. Adică suntem exact la limita de jos a nivelului care recomandă și nu prea să se investească în astfel de țări. JUNK bonds, după cum le spune și numele sunt gunoi.

Trecerea României, din nou, în categoria JUNK ar însemna DEZASTRU. Categoria JUNK înseamnă țări cu probabilitate MARE de a nu plăti datoriile în caz de faliment. Mai mut, investitorilor li se recomandă să EVITE țări din categoria JUNK.

Aceasta este problema reală a lui Dragnea. România se află la câteva luni de fi eliminată de pe piețele de împrumut, local și internațional.

Implicațiile sunt imediate și îngrozitoare pentru români.

Dobânzile la care se împrumută România vor crește peste 7%. Dar doar dacă găsim pe cineva să cumpere aceste obligațiuni. Băncile care investesc în obligațiuni de tip JUNK trebuie să pună deoparte mai mult capital de risc. Adică le costă mai mult. Dacă mai adăugăm și taxele, este clar că băncile vor evita România.

Cu dobânzi mai mari deficitul o să fie aproape imposibil de acoperit din împrumuturi. Guvernul va continua să crească taxele, așa cum face de doi ani, sau va tăia din cheltuieli. Este un guvern socialist înțesat de infractori. Nu va tăia cheltuielile, va continua să crească taxele.

Ce se poate întâmpla în următoarele 2 săptămâni.

Nimic. România este în CRIZĂ și nu se poate schimba peste noapte acest lucru.

Dezechilibrele despre care vorbește S&P nu pot fi remediate într-o perioadă așa scurtă. Și nu este vorba despre OUG 114. Vă spun că aici Dragnea nu dă înapoi și va păstra taxele din ordonanță într-o formă sau altă.

S&P nu are cum să creadă promisiunile disperate, unele ilegale, ale lui Dragnea atât timp cât acesta a introdus în Parlament un buget cu un deficit de 2.55% din PIB și a adoptat un buget cu un deficit de 2.76% din PIB. Pentru a convinge S&P Dragnea trebuie să reducă credibil deficitul bugetar. Nu se va întâmpla.

După doi ani de zile am ajuns exact unde am spus atunci când am avut primul discurs în Parlament despre bugetul PSD și programul de guvernare – o economie în CRIZĂ. Acum confirmată și de agențiile de rating după ce piețele au confirmat de câteva luni bune.

În următoarele luni.

Nu se vor face investiții. Nu se vor face autostrăzi. Pensiile și salariile se vor plăti din împrumuturi cu dobânzi din ce în ce mai mari. Urmează și alte taxe. Inflația crește.

România este în CRIZĂ. Până la sfârșitul anului ajungem la rating JUNK. Iar pentru asta responsabili sunt Dragnea, Vâlcov, Teodorovicii, ideologii de partid plătiți cu sinecuri, funcționarii care susțin prin falsificarea datelor golăniile miniștrilor și restul grupului infracțional organizat PSD+ALDE.

Foto: Florin Cîțu / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Ok, dar când vor pierde puterea să se aștepte la judecată și tragere la răspundere pentru managementul defectuos al țării și evident dispunerea indisponibilizării / confiscarea sumelor sau averilor ilicit obținute …

  • Nu-i va pedepsi nimeni, românii le vor găsi tot felul de scuze şi îi vor vota din nou, fiindcă majoritatea românilor nu gândeşte.

   Naţie de maimuţe.

 2. IDIOTUL…m-ati deranjat din somn…trebuie dat afara.
  Repet un mare IDIOT de fapt sunt toti o apa si un pamant??????

 3. Ma banditilor, blamati paiul din ochii lui Dragnea si va promovati cu nerusinare barna din ochii vostri. Ororile si atrocitatile mafiei PNL asupra populatiei si statului de drept sunt la fel de condamnabile. Romania are nevoie de o schimbare fundamentala, nu de stafeta.

  • Numai un căcat sub-uman de la PSD ar încerca să distragă atenţia de la nenorocirile abătute de PSD asupra României în ultimii doi ani.

   Economia e praf, justiţia e politizată, inflaţia e 4% şi creşte, leul se tot devalorizează, se moare pe capete în spitale, şcolile se dărâmă sau le închide ministerul PSD, banii de autostrăzi se fură an de an etc.

   Asta face PSD, fură tot ce apucă.

   Dacă PSDiştii ar dispărea simultan, România s-ar vindeca.

  • Mafia nu are culoare politica si nu poate fi stopata de populatie. PSD-ALDE a diseminat din PNL.

 4. De vină sunt milioanele de români cretini, care n-au înţeles în 30 de ani că PSD e cancerul României.

  Ori e extirpat PSD-ul, ori moare România.

  Românii au ales să-şi omoare ţara.

 5. Brazilia face extradari?

 6. dupa ce ati dat pensii speciale soferilor care va stiu multe pologarii, poate v-au carat pungile pline de cash poraspat, stiu multe despre voi, le dati si la amante ? sau alea sunt la asefe si le bagati si la fondurile suverane, n-ar mai fi nevoie…

 7. Sa-l trimita pe Valcov la negocierile cu S&P si Moody’s.

 8. Ok, pericolul ca PSD sa puna Romania pe butuci e mare.
  Dar la fel de mare, poate chiar mai mare, e pericolul ca PSD sa joace iar cartea victimizarii, sa piarda puterea, sa vina altii care sa incerce sa repare situatia cu mari sacrificii iar lumea sa voteze din nou PSD-ul care sa faca din nou acelasi lucru.
  Fara o comunicare foarte buna, cu exemple ca pentru prosti in care sa se arate cum a dus PSD-ul tara la dezastru, nici un partid politic din opozitie nu ar trebui sa intre in campanie.

 9. sa nu va luati de sokol. el a aratat cu degetul vinovatul: bancile si banca nationala.
  e tare dom’le.

 10. tot ceea ce a faptuit in ultimii doi ani coalitia psd-alde-udmr+ minoritati nationale se numeste subminarea statului de drept, tratatelor internationale ratificate de romania, a economiei de piata, democratiei si libertatilor cetatenesti.

  actele si faptele, *citat clasic in viata, comise de aceasta coalitie pot fi probate in orce instanta a unui stat de drept democratic de pe mapamond.

  insa, in Romania n-au mai ramas decat slugile politrucilor oligarhi, cohrtele de asistati social, privilegiatii cu pensii speciale si sinecuristii, incompetentii, impostorii, indolentii, oligofrenii si minorii abandonati de parintii care au ajuns emigranti economic.

 11. Poate ar fi bine sa revedem care partid a votat alaturi de coalitia de la guvernare psd-alde-udmr, legile prin care s-au acordat aceste pensii speciale și sinecuri, se poate d-le Câțu ?
  E noul pnl…

 12. La coalitie adaugati UDMR si minoritatile nationale care voteaza aberatiile ! Constat ca toti s-au asezat jos si plang vaitandu-se ca ce o sa ni se intample !! Adica atat pot institutiile statului ,sa se vaite ??? Rau a ajuns Romania !! Adica un om sprijinit de o sleahta de infractori poate distruge Romania si voi va vaitati ??? De ce nu solicitati in temeiul art.8 din Constitutie DIZOLVAREA PSD,ALDE si UDMR ?? De ce nu solicitati ARESTAREA d-lui Dragnea in dos.TELDRUM unde nu are imunitate ?? De asta v-am votat ,ca sa va vaitati ??

 13. Sunt doi factori, nu numai unul. Declaratia de repatriere a aurului, a facut ca una din cele trei agentii de notatie, S&P, sa aibe aceasta reactie.
  Ceea ce trebuie inteles, este ca aceste trei agentii, au CA al lor (cifra de afaceri) in functie de ceea ce investitorii „cumpara” de la ele : „nota” data fiecarei tari.

  Nu doresti sa depinzi de cele trei? Este extrem de simplu : nu ceri nimanui imprumut. Nu este f greu insz, iti asumi faptul de a nu avea ca buget, decat incasarile proprii (impozit intern)

  Insa, daca doresti ca cineva (un investitor) sa iti acorde un imprumut (pe care TU il ceri, fara sa te oblige nimeni) faci in asa fel, incat sa figurezi cu o notatie cat mai buna, la cele trei agentii de notatie :
  Standard and Poor’s
  Moody’s
  Fitch Ratings
  Activele fiecarei tari (interne, aur, capacitate economica, etc) dau aceasta notatie. Cu cat o tara este „vazuta” ca „sigura”, cu atat dobanda ceruta de cei care imprumuta, va fi mai mica.
  Examplu, ceea ce s’a intamplat la noi, in Franta. Sub N Sarkozy, Franta, a pierdut cei trei A (AAA) si a fost retrogradata de 2 din cei 3, la AA+. Diferenta dobandei cerute, nu a fost mare, chiar a scazut in urmatorii ani (si se mentine scazuta) Stiti de ce? SImplu : ptr ca activele tarii sunt imense si pentru ca sistemul este stabil, economia este stabila si nu exista legi/decrete/OUG care sa schimbe totul la fiecare cateva luni.
  In mediul de afaceri, stabilitatea este necesara si obligatorie. De ce? Pentru a se putea face un plan plurianual, plan obligatoriu in orice mare societate.

  Veti rade, insa „planul cincinal” al lui Ceasca, este ceva normal si obligatoriu, in orice mare grup cotat in bursa.

  Este extrem de greu pentru voi, romani, sa rezistati, condusi de asemenea nulitati. Imi pare sincer rau si empatizez cu voi. Sper sa reusiti sa ii indepartati prin vot si sa ii inlocuiti cu civili, veniti din marile companii, cu o adevarata experienta managerilala si economica.
  Exista extrem de multi romani capabili. Si in Romania si in strainatate.
  Bineinteles ca poporul roman este incult (dpv economic, politic, societal, etc) Insa conducucatorii economici, pot scoate tara din marasmul si starea de inapoiere actuala. Sper si va doresc sa reusiti.