G4Media.ro

Florian Lixandru, secretar de stat PSD la educație: Se va reveni asupra…

Ministerul Educatiei / Foto: edu.ro

Florian Lixandru, secretar de stat PSD la educație: Se va reveni asupra deciziei ministrului Deca de a-mi retrage atribuțiile de secretar de stat

Florian Lixandru, secretarul de stat PSD de la educație căruia ministra Ligia Deca i-a retras în această dimineață atribuțiile de secretar de stat, a declarat în această seară, la B1 TV, că “înțeleg că se va reveni asupra deciziei doamnei ministru”, ca urmare a discuțiilor avute de președinții PSD, PNL și UDMR cu Ligia Deca, în ședința coaliției din această seară.

“Am fost chemat de dimineață la dumneaei în birou [la ministra Ligia Deca – N.Red.] și informat că, urmare a postării mele publice cu poziția PSD privind legile educației, îmi retrage atribuțiile până ce problema va fi tranșată în ședința coaliției”, a declarat Lixandru, la B1 TV.

Lixandru a precizat că nu a fost prezent la ședința coaliției de guvernare în această seară, 1 februarie 2023, dar “înțeleg că se va reveni asupra decizie doamnei ministru, dar în minister nu cred că mai este cineva la ora aceasta. Redarea atribuțiilor de secretar de stat înseamnă redactarea unui nou ordin de ministru”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

 1. Vai, ce imi place
  Cu bolta se facu
  Pe-Se-De
  Drept pe Iohanis

 2. Uite Decizia, nu e Decizia…
  De la acesti neica nimeni care nu sunt in stare sa ia o DECIZIE, ce Legi care sa revolutioneze Educatiei asteptam noi?!
  Dna Ligia Deca are „exercitiul” de aproape 9 ani al incompetentei care colcaie la Cotroceni, ce Legi bazate pe proiectul Romania educata, LEGI care sa revolutioneze Educatia asteptam noi sa iasa de la femeia asta paralela cu educatia, cand proiectul Romania educata, al carei co-autor este alaturi de dl Iohannis, e o prostie pe hartie!!
  31.12.2022: „Profesorul Mircea Miclea, fost Ministru al Educatiei: „Proiectele Legilor Educației au ieșit așa de prost pentru că în spatele lor este un proiect, România Educată, al președinției, care din păcate este complet dezamăgitor, aș spune foarte clar – incompetent.”
  Mircea Miclea este psiholog, profesor de științe cognitive aplicate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cercetător și antreprenor. Este singurul ministru al Educației din România care și-a dat demisia din funcție fiindcă nu a primit procentul din PIB pe care îl ceruse Guvernului pentru Educație, pentru a putea face reformele propuse.

  • Prin 2007 la președinție comisia condusă de M Miclea a întocmit un pact pe educație semnat ulterior de toate partidele. În acest pact a fost precizat procentul de 6%(solicitat azi și de sindicate pentru salarii). Reformarea unui sistem poate incepe printr-o nouă lege sau prin reabilitarea unei legi măcelărire (LEN 1/2011). Cum toți politicienii noștri doresc să-și lege numele de o nouă lege nici ăștia de azi nu sunt o excepție. Atâta doar că s-au apucat de lege pe la spartul târgului când la orizont se prefigurează viitoarele alegeri. Nu vor avea timp sa implementeze noua lege mai ales că PSD le sta in spate.

 3. Bravo PSD călcați in picioare PNL-ul ,așa merita!

 4. Alba neagra cu decizia.