G4Media.ro

Floarea Alesu, condamnată în dosarul lui Liviu Dragnea, a fost eliberată condiționat…

Floarea Alesu, condamnată în dosarul lui Liviu Dragnea, a fost eliberată condiționat din închisoare

Floarea Alesu, fosta șefă a Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman, care a fost condamnată la 3 ani și 7 luni de închisoare în procesul de corupție al lui Liviu Dragnea, va fi eliberată condiționat din închisoare, potrivit unei sentințe a Judecătoriei Ploiești.

Hotărârea din 14 decembrie a Judecătoriei Ploiești nu a fost contestată de procurori.

Floarea Alesu a fost condamnată pentru că a menținut ilegal în posturi la Direcția pentru Protecția Copilului două angajate care lucrau de fapt pentru PSD.

Minuta de ședință:

În temeiul art. 587 C.proc.pen. raportat la art. 100 din Codul penal, admite cererea de liberare condiţionată, şi dispune liberarea condiţionată a condamnatei Alesu Floarea, din executarea pedepsei de 3 ani, 7 luni şi 20 de zile închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 377/2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, (M.E.P.I. nr. 61/2019 emis de Tribunalul Bucureşti), dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. În baza art. 100 alin. 6 Cod penal, intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei – 23.09.2022 constituie termen de supraveghere pentru condamnată. Pune în vedere condamnatei dispoziţiile art. 100 alin. 5 Cod penal, referitoare la conduita sa viitoare şi consecinţele la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni pe durata termenului de supraveghere În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare, în temeiul art. 587 alin. 3 C.proc.pen. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14.12.2020.
Document: Hotarâre 1951/2020 14.12.2020

Foto: Floarea Alesu (Agerpres / Luiza Abu Salem)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Prostii ăștia de la PeSeDe. Dacă se băgau și ei în consilii de administrație, cum au făcut aia de la usr_plus, câștigau și 10 mii de euro pe lună, și nu făceau nici pușcărie.

  • Hai că m-ai făcut să râd, încerci să induci ideea că n-ar fi plin de pesediști în consilii de administrație, tu ce crezi că fac din 1990 încoace.

 2. Chiar asa?
  Înaintea Mustäciosului?

  • Mustaciosul a marit salariile si pensiile spre deosebire de Catu care le taie.

  • @iancu, linge blide ce esti. Treci la munca! Nu mai sta cu mana intinsa dupa frimiturile locatarului de la rahova.

  • Lasa bai Iancule. O sa va mareasca si Catu. Toate gaurile.

  • @zapciul Serios? Le-a marit din banii lui? Cei de la Teldrum, de la Belina sau de la ferma de porci? Ca dracnea nu era nici la guvern si nici nu il preocupa altceva decat problema sa penala

 3. E eliberată pe ce motiv? Că s-a purtat frumos în închisoare?

  • Pe motiv ca asa spune legea.

  • Adaug și întrebările mele, poate facem colecție:

   1. De ce nu scrie și cât a executat deja?
   2. De ce numai acum aflăm, la o lună după sentință?

  • @Nepriceputeanu Nope a iesit nu pentru ca asa spune legea ci pentru ca procurorii nu si-au facut treaba (complicitate cu infractoarea?) si nu au cerut recurs la o decizie de eliberare (conditionata!) inainte de termen

 4. Când citesc știri cu eliberări condiționate sau cu sentințe de condamnare fără executare ale unor oameni care au furat într-un fel sau altul banii publici, ai oamenilor care muncesc legal, î-mi amintesc că suntem un popor de oameni puțin educați și fără respect pentru lege, ca să folosesc alte cuvinte.

  • Ce treaba are poprul cu judecatorul? Atat pentru condamnari cat si pentru liberari conditonate, ultimul cuvant il are judecatorul.

   Sunt curios. In lumea asta mult educata pe care ti-o doresti cum functioneaza pedepsele ?

  • Daca ma uit cum scrii „i-mi”, mi se pare ironic ca tocmai tu sa vorbesti de educatie…

 5. A iesit cam mototolita din parnaie! Bag seama verisoara lui nea Alifie n-a tinut cont de varsta si s-a repezit ca lupul la oaie…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.