G4Media.ro

Firma Medist SRL, care a furnizat ventilatoarele la Spitalul Victor Babeș: Nu…

Firma Medist SRL, care a furnizat ventilatoarele la Spitalul Victor Babeș: Nu au prezentat probleme tehnice și funcționau în parametrii normali

Reprezentanții firmei Medist SRL, care a furnizat ventilatoarele pentru instalația mobilă de la Spitalul Victor Babeș, unde au murit trei pacienți din cauza unei defecțiuni tehnice, arată într-un comunicat de presă că potrivit ”cercetărilor preliminare, ventilatoarele livrate de către compania noastră nu au prezentat probleme tehnice și funcționau în parametrii normali”.

Firma, controlată de familia fostului ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, mai arată că ”în acest moment este în derulare o anchetă a organelor în drept pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă. Suntem în legătură cu autoritățile implicate în anchetă și vom pune la dispoziția acestora toate informațiile necesare. Dorim să transmitem condoleanțe familiilor îndurerate”.

Firma care a furnizat asigura garanția ventilatoarele din tirul ATI de la spitalul Victor Babeș este deținută de fosta soție și fiul fostului ministru PNL al Finanțelor, Sebastian Vlădescu. Contractul de mentenanță ar fi încheiat între Medist SRL și Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). De asemenea, oxigenul este livrat de compania Linde România, în timp ce conectarea propriu – zisă între oxigenul furnizat de Linde și ventilatoarele furnizate de Medist e realizată printr-un dispozitiv propriu al TIR-ului special pentru bolnavii Covid cumpărat de la o companie din Turcia.

Producatorul ventilatoarelor furnizate de Medist SRL e compania americană Zoll, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Toate ventilatoarele de la secția mobilă ATI a Spitalului „Victor Babeș” au intrat concomitent în avarie, iar din cei opt pacienți internați în unitate trei au intrat în stop cardio respirator și au decedat, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

„Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR”, a precizat DSU.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Medist SRL este deținută de Ionel Manole, Mihaela-Elena Manole, Carmen Vlădescu (63 de ani), Sebastian-Alexandru Vlădescu (34 de ani), Gheorghe Florin Coica, Cristian Ioana Crăciun și Cristina Gabriela Anghel. Administrator este Gheorghe Florin Coica.

Carmen Vlădescu este fosta soție a ex-ministrului PNL al Finanțelor, Gheorghe Theodor Sebastian Vlădescu, iar Sebastian-Alexandru este fiul lor.

Fostul ministru Sebastian Vlădescu este trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență în dosarul privind reabilitarea căii ferate București-Constanța. Fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu este acuzat că ar fi primit mită peste 3,3 de euro ca să asigure finanțare pentru reabilitarea căii ferate.

Foto: Spitalul Victor Babeș din București / InquamPhotos – George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Numai ei și intre ei cu preturi cât mai mari.
  Competiție pt preturi decente, calitate și responsabilitate ”ZERO”

 2. Operatia a reusit dar pacientul a murit
  Traiasca firmele PNL care capuseaza sanatatea si statul in general dupa modelul PSD !!
  Pentru boborul care este in marea lui majoritate semianalfabet il rastignim pe Voiculescu

 3. A umblat michiduță portocaliu la robinet a dat prea multă presiune și s a oprit, cine e de vină? Michiduță

 4. Care parlamentari PSD/PNL NU au firme care fac afaceri cu statul?

  • Ca au afaceri cu statul mai treaca-mearga dar sa nu provoace victime si pagube.

  • Sunt unul si acelasi lucru, a face afaceri dubioase cu statul si a provoca victime.

   Cel mai recent am vazut, ca dovada, tirurile turcesti de la SMURD, intretinute de firma unui PNList, care… provoaca victime.

 5. IN ROMANIKA INTOTDEAUANA MORTU E DE VINA

 6. Tot sistemul medical cunoaste caracatita Medist. Cauti pe google si vezi structura. E incredibil cum sunt lasate astfel de caracatite sa functioneze. Ventilatoarele respective sunt oare pentru ventilatie lunga durata Covid? … sunt ventilatoare de transport !!! De ce oare s-au pus pe pacienti Covid? Sunt responsabili atat Medist cat si medicii care au pus aceste produse in tiruri !!! Ventilatoarele nu trebuiau sa se opreasca dar ele nu sunt produse ca stationare!!!
  Arafat a prostit lumea la TV. Numai informatii eronate… suport tehnic de producator !!! Medist e producator? Ii acopera !

 7. În parametri normali, nu în parametrii*, ca și în celălalt articol.