G4Media.ro

Firma Florianei Jucan, abonată la contracte cu statul prin negociere directă. A…

Firma Florianei Jucan, abonată la contracte cu statul prin negociere directă. A reușit performanța să vândă ministerului Culturii albumul Români de Centenar după anul Centenar

Firma Florianei Jucan pare abonată la contracte cu statul. În ultima lună şi jumătate, S.C. Babilon Press SRL a mai primit încă trei contracte de la autorităţile publice care însumează 200.000 de lei. Toate au fost atribuite direct, fără licitaţie publică şi prevăd fie achiziţia unor volume despre Centenar, fie încredinţarea organizării unor evenimente publice.

Primul contract l-a primit de la Ministerul Turismului, pe 20 decembrie 2018, pentru cumpărarea a 190 de cărţi din volumul Români de Centenar. Valoarea totală a contractului era de 85.500 de lei, pentru un exemplar din carte firma cerând un preţ de 450 de lei. Cel de-al doilea contract a fost atribuit Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale pe 20 ianuarie, pentru 20 de volume. S-a schimbat anul, s-a schimbat şi preţul. De data asta, Ministerul Culturii dă 470 de lei pentru fiecare dintre cărţile primite, iar S.C. Babilon Press SRL primeşte 9400 de lei.

Volumul Romania de Centenar are 240 de pagini şi este tipărită în două versiuni bilingve – româno-engleza și româno-franceză. Este oferit într-o casetă de aceeași culoare ca și coperta, pe care este imprimat logoul oficial al Centenarului. Conform ofertei făcută de producător, firma care tipărește și QMagazin, albumul conține fotografii reprezentative pentru România, precum invenții, peisaje, obiective turistice, tradiții, momente istorice, arhetipuri, români de Nobel.

Este la al patrulea contract cu instituţii de stat pentru vânzarea cărţii de centenar. Consiliul Județean Vrancea, condus de baronul PSD Marian Oprișan, plătea firmei Babilon Press SRL 112.500 lei plus TVA pentru 250 de exemplare din albumul „Români de Centenar” în octombrie, pentru aceeaşi lucrare, iar în mai 2018, Ministerul Fondurilor Europene cumpăra şi el cărți de 45.000 de lei.

Cea mai interesantă achiziţie este legată de încheierea unui contract ce vizează servicii de consultanta in publicitate Complexul Muzeal Județean Neamt, instituţie în subordinea lui Ionel Arsene, care îi mai dăduse Florianei Jucan un contract de 112.000 de lei pe 5 septembrie pentru realizarea brandului turistic al Judeţului Neamţ.

Pe 25 ianuarie, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ publică un anunţ pentru organizarea vernisajului expoziției foto-documentară Viorica Agarici la Palatul Parlamentului. Licitaţia se închide, pentru că autoritatea contractantă nu răspunde până pe 29 ianuarie. Firma Florianei Jucan propunea un preţ total de 112.000 de lei

Tot pe 25 ianuarie, Complexul Muzeal Neamţ lansează o a doua licitaţie, cu acelaşi obiect. Firma Florianei Jucan propune un preţ de 83.613,45 de lei. Şi această licitaţie este anulată pentru că ” SC Babilon Press SRL a tastat greșit preţul de vânzare.

Pe 30 ianuarie, Complexul Muzeal Neamţ publică al treilea anunţ. De data aceasta nu mai apare explicit că este vorba despre vernisajul expoziţiei foto-documentară Viorica Agarici la Palatul Parlamentului, ci doar de „consultanta si servicii organizare eveniment”. Anunţul este publicat pe 30 ianuarie 2019, la ora 16.03 şi este finalizat pe 30 ianuarie 2019, la ora 16.05.

Cum sunt împărţiţi banii pentru acest eveniment rezultă din primele anunţuri: pentru concept si consultanţă, firma primeşte 27.000 lei; cheltuielile de amenajare și echipamente, lumini, sonorizare, audio, proiectie video se ridică la 18.000 lei; brosurile, invitatii, editarea cărţii de onoare – 30.000 de lei; momentul artistic care constă în muzică clasica -15.000 lei; realizare fotografii și înregistrări video la eveniment -2.500 lei; realizare clip video de prezentare a evenimentului (editare, montaj, subtitrare limba engleza, cu durata între min.60sec-160sec)-2.500 lei; promovare media a evenimentului (posteveniment) – 3.000 lei – alte activități: -1.500 lei.

Conform site-ului de achiziţii publice, firma Florianei Jucan este la a şasea achiziţie directă primită de la instituţii conduse de PSD-işti din vară, de la lansarea noului portal de achiziţii, şi până în prezent.

Context.

În noiembrie 2018, Revista Q Magazine a închinat o odă cu accente grotești premierului Vioria Dăncilă. În revista condusă de Floriana Jucan, Dăncilă apare pe copertă sub titlul Rezist, într-un din poze este înfățișată într-o scenă copy paste din House of Cards, imitând-o pe Claire Underwood, iar textul ar face să roșească până și pe cei mai mari propagandiști de dinainte de 89.
Până și proverbialele gafe ale premierului sunt minimalizate și comparate cu erori similare făcute de foști secretari generali NATO, deci se întâmplă și la case mai mari. Abundența de epitete descriu un personaj greu de identificat în realitate. Risipa de detergent turnată în text amintește tuturor că Dăncilă are o gravă problemă de imagine.

Fragment din articolul publicat în QMagazine, dedicat premierului Viorica Dăncilă.

”UN PREMIER SĂNĂTOS ÎNTR-O SOCIETATE BOLNAVĂ

Dacă se poate reproșa ceva Vioricăi Dăncilă este că încă acceptă să nu fie cu totul ea însăși.

Că încă mai ține ședințe de Guvern deschise presei, că mai iese la tablă să explice ce și cum face Guvernul, că mai ține conferințe de presă în locul purtătorilor de cuvânt specializați.

Cu alte cuvinte, că acceptă regulile „statului spectacol”, care face deliciul huliganilor de la galerie.

Când ea este premierul-modestie, iar nu premierul-narcisism, premierul-om de rând, iar nu premierul-erou, premierul-echilibru, iar nu premierul-isterie, premierul-feminitate, iar nu premierul-mârlănie.” (Citește textul integral aici)

Sursa: Sicap

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. sunt securisti de bine din statul perpendicular al lui tariceanu si dragnea. binemerita.

  dragnea, ce-ti face gloanasul buscu de 50000 eur / luna ? nebunaticule !

  • Ce sa faca biata fata, sedusa si abandonata. Daca nu de la ochii de azur, bani de chiumagazine de unde sa ia, ca doar nu si-a uitat Vettovaglia portofelul pe noptiera.

  • E una din sulfele securiste care mananca din banii tarii, si asta.
   Imi amintesc de rolul pe care l-a avut cand un candidat important la alegerile pt conducerea PSD a renuntat in timpul sedintei de alegeri, fiindca ea a intervenit la tv cu un santaj.
   Sefii trec, dar sulfele ca ea, ca Buscu, Chireac, Val valcu, Ciuvica, Stanescu etc, etc… sunt vesnice.

 2. Sa vadeti cum o sa vanda principesa margareta impreuna cu nepotelul nicolae castelul peles catre ministerul culturii pe multe milioane de euro de la bugetul de stat. Principesa margareta a vazut ca se ruineaza ,,sandramaua,, -infiltratii in acoperis,structura de rezistenta- se prefera vizitatori putini la etaj,si o vinde catre statul roman fraier si prost care a cheltuit bani pt intretinere si renovari de-a lungul anilor.Oricum,alt prilej de scandal la casa fosta regala pt impartirea prazii.

 3. Sunt bani in tara asta. Si pentru pensii, si pentru spitale si pentru sosele.
  Doar ca se …fura.

 4. Se reactiveaza toate otrepelele cu iz de curve batrane!
  Cine draq o mai fute acum si pe fosila asta ilesciana cand sunt atatea prospaturi?!

 5. O cunostem bine de curva pe Floriana, nu e nicio noutate.

 6. Avem amintiri despre aventurista ziarista inca dela inceputurile activitatii acesteia si nu -i o surpriza ca-si continua practicile cu acelasi sarg , in scopul de a stoarce bani.

 7. Banul are valoare când circulă! Dar e si mai valoros când se fură sau șmenuiește prin metoda p$d-alde-udmr.

 8. Cand am citit titlul m-am uitat la UReLe si in stanga sus sa vad ca sunt pe g4media si nu pe timesnewroman.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.