G4Media.ro

Firea: ”Dacă nu extindem serviciile vitale copiilor, consecinţele devastatoare ale COVID-19 se…

Sursa foto: Facebook / World Vision România

Firea: ”Dacă nu extindem serviciile vitale copiilor, consecinţele devastatoare ale COVID-19 se vor resimţi decenii la rând”

Consecinţele devastatoare ale Covid-19 asupra copiilor se vor resimţi decenii la rând, dacă nu sunt extinse serviciile vitale oferite copiilor, a scris, sâmbătă, pe Facebook, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, informează Agerpres.

Cea mai mare organizaţie pentru copii din lume împlineşte astăzi 75 de ani de când a fost înfiinţată. UNICEF a fost creată după cel de-al Doilea Război Mondial cu scopul iniţial de a oferi ajutoare de hrană şi asistenţă medicală copiilor din ţările devastate, a amintit Firea.

Sute de milioane de copii au fost scoşi din sărăcie, iar de la înfiinţarea sa, UNICEF a răspuns la mii de crize umanitare ce au afectat copiii. A vaccinat milioane de copii, a oferit acces la educaţie, a tratat milioane de copii de malnutriţie, a contribuit la înregistrarea a milioane de naşteri şi multe alte acţiuni de salvare a mii de vieţi omeneşti.

„Situaţia copiilor din România s-a îmbunătăţit constant în ultimii 30 de ani, însă provocările continuă să existe. Pentru prea mulţi copii, accesul la educaţie de calitate este o provocare zilnică, din cauza unor factori precum sărăcia, discriminarea sau lipsa de sprijin din partea părinţilor şi a comunităţii. Astăzi, în calitate de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse spun că în majoritatea cazurilor, copiii vulnerabili se confruntă nu doar cu una, ci mai multe dintre aceste provocări”, a precizat Firea.

Potrivit acesteia, trebuie prevenite şi soluţionate într-un stadiu incipient probleme precum violenţa, sărăcia, sarcina timpurie, bolile, lipsa accesului la prestaţii băneşti, instituţionalizarea şi abandonul şcolar şi altele.

„Aşa cum ştiţi, în calitate de Primar General al Capitalei am susţinut şi realizat proiecte cu un mare impact umanitar. Am avut alături de mine oameni şi voluntari cu suflet mare din organizaţii neguvernamentale, asociaţii, centre şi fundaţii, printre care UNICEF România, Organizaţia Salvaţi Copiii, Centrul Internaţional Antidrog pentru Drepturile Omului, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Asociaţia Down Plus Bucureşti, Asociaţia „Zâmbetul Îngerilor”, asociaţie al cărei scop îl reprezintă lupta împotriva risipei alimentare prin ajutarea oamenilor nevoiaşi în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii”, a continuat ministrul.

Începând cu anul 2020, marea problemă pentru populaţie o reprezentată pandemia COVID – 19 care a împins foametea pe o pantă ascendentă în rândul populaţiei sărace din lumea întreagă, iar pentru a veni în ajutor acestor categorii, UNICEF îndeamnă permanent guvernele naţionale să prevină consecinţele devastatoare ce pot afecta nutriţia şi sănătatea a 370 de milioane de copii care nu mai beneficiază de mesele oferite de şcoli după închiderea acestora.

„Nu trebuie să uităm că pentru milioane de copii din întreaga lume, masa de care beneficiază la şcoală este singura pe care o au în ziua respectivă. Mai mult, şcoala înseamnă acces la siguranţă, servicii medicale şi nutriţie. Dacă nu acţionăm acum şi nu extindem serviciile vitale copiilor, celor mai vulnerabili, consecinţele devastatoare ale COVID-19 se vor resimţi decenii la rând”, a conchis Firea.

Sursa foto: Facebook / World Vision Romania

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Sper ca sunteti multumiti ca ati votat cu PSD si PNL.

 2. Care servicii, Firea? Cum faci de obicei? Pomana pentru toti alcoolistii si toti analfabetii care fac copii pe banda rulanta? Inmulteste-i, Firea, ca sa avem si mai multi de tinut in spate, pe ajutoare sociale si pomeni. Un vierme de om care vrea sa inmulteasca toti parazitii din tara, asta esti.

 3. Duamnă. nu doar tu ai senzaţia că ai salvat planeţica, ca tine au fost milioane prin posturile extrem de bine plătite inutil de statul român în ultimii 30 de ani, iar realizările voastre se observă cu ochiul liber, mai ales în domenii precum sănătatea şi educaţia copiilor. Chiar să te foloseşti de ziua asta ca să-ţi mai faci un pic de imagine …PENIBIL

 4. Alta specialista in orice

 5. Lasati copiii in pace! Asigurati tratamente preventive si pentru primele faze ale bolii, nu “vacsinuri”!

 6. Pentru cei care nu isi mai aduc aminte, doamna Firea a mai dus lupta asta de „extindere a serviciilor vitale” si inainte.

  De exemplu, a luptat cu „Balena Albastra” si a invins-o – dovada e ca nu a aparut nici o balena albastra prin Bucuresti.
  La fel si cu lupta pentru promovarea iei (o ie, doua ii).

  Deci eu zic ca invinge din nou. Da un nume campaniei (Balena verde, de exemplu), face intalniri, petreceri, bugete ridicate, vouchere – si la sfarsit se declara invingatoare.

  Asa se construiesc politicienii de anvergura – printr-o serie de victorii facile, de „necontestat”.

 7. Individa asta și – a descoperit o sarma în c#u#r și nu își aducea aminte cine i-a pus-o. Lasă copiii în pace, impostoare-o, nu te mai baga unde nu îți fierbe oala. Dacă nu ati mai fura voi pesedistii ar fi bine pentru toți copii din tara. Fa pomana cu familia ta, nerușinat-o, și nu mai furati drepturile celorlați!

 8. Prima condiție este dispariția PSD după niște alegeri Parlamentare.
  De fapt sunt consecințele treceri te la Epoca de Aur la Epoca Hoților din care faci parte.
  Fa,Liceu industrial ocupate de problemele pentru care ai competențe .Adică Filiere ,Pile ,Bomfaiere ,tarozi etc .
  Ipocriți ar fi bine să consulți agenda PSD de până mai ieri .
  Eu scriu de mult timp , PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im și PSD-IM , vă fu………em și vă furăm de vă nenorocim.
  CORUPEM și HOȚIM pentru că doar atât știm.
  Vreau sa spui ce fonduri pregătește Guvernul că mită electorală .

 9. Nea Gabi, care e proiectul? Care sunt tintele, care sunt banii, care sunt termenele? Restul sunt clisme si gargarisme.

 10. Sa adune madam Firea pe toti copiii si sa-i creasca ea. Crede ca statul e mai bun parinte decat parintii pe care-i f..te in fel si chip.

 11. Doamna Pandele stă bine pe declarații. Se vede că a lucrat la Antenă. Dar aș prefera să se întoarcă în groapa în care a dispărut pentru o perioadă.

 12. Unde stătea Mama Floarea celui de al doilea Război Mondial.
  Unde stătea Maica Tereza .
  Te doare mintea .

 13. Sunt ud când văd declarațiile d-nei Firea.
  P.S. Cateodata mă intreb de ce media chiar (re)publica toată prostiile? Și ajung la concluzia ca media românească în numele libertății de exprimare nu știu decât decât doua tase Ctrl+C și Ctrl+V

 14. Sunt ud cînd citesc ce postezi, postacule degeaba!

 15. 😂😂😂😂Doamna Firea poate ajuta toți copiii fără educație incapabili să treacă examene să reușească în viață!
  Domnia sa are o vasta experiența în domeniu, având un fiu incapabil să treacă Bacul😂😂😂
  Pun pariu că fiul donei nu face foamea și nu tremura de frig!,😂