G4Media.ro

Finlanda raportează o creștere record a numărului de ruși care trec frontiera…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Radio Free Europe

Finlanda raportează o creștere record a numărului de ruși care trec frontiera / În weekend au intrat în țară mai mulți ruși decât în oricare alt sfârșit de săptămână din acest an

Finlanda a declarat luni că în weekend au intrat în țară mai mulți ruși decât în oricare alt weekend din acest an până acum, după ce anunțul de chemare a militarilor de la Moscova a provocat un val de sosiri, scrie The Moscow Times.

„Weekendul trecut a fost cel mai aglomerat weekend din an în ceea ce privește traficul la frontiera de est”, a declarat pentru AFP Mert Sasioglu, de la poliția de frontieră finlandeză.

Agenția de frontieră a precizat că aproape 8.600 de ruși au intrat sâmbătă în Finlanda prin granița terestră și aproape 4.200 au trecut în cealaltă direcție.

Duminică, peste 8.300 de ruși au sosit și aproape 5.100 au plecat.

„Rata de sosire este aproximativ dublă față de cea de acum o săptămână”, a declarat Sasioglu.

„Motivul principal este mobilizarea, dar se explică parțial și prin faptul că atât Finlanda, cât și Rusia au relaxat restricțiile Covid-19 în timpul verii.”

Norvegia vecină, care nu este membră a Uniunii Europene, dar face parte din spațiul Schengen, a raportat, de asemenea, o ușoară creștere a trecerilor dinspre Rusia la punctul său de trecere a frontierei Storskog, în nordul îndepărtat.

Duminică, 243 de persoane au intrat în Norvegia dinspre Rusia, dintre care 167 aveau vize Schengen, în timp ce 91 au plecat spre Rusia, potrivit poliției norvegiene.

De asemenea, poliția a subliniat că aceste cifre sunt încă mai mici decât cele înregistrate înainte de COVID, dar a precizat că se așteaptă la o posibilă creștere în această săptămână.

Alte țări, precum Georgia și Turcia, au raportat, de asemenea, o creștere a intrărilor de ruși în ultimele zile.

Finlanda a anunțat la 23 septembrie că intenționează să „restricționeze semnificativ intrarea cetățenilor ruși” și că va finaliza decizia în „zilele următoare”.

Deși restricția nu este încă în vigoare, serviciul de pază a frontierelor a declarat că este pregătit să aplice noile reguli „în decurs de o zi”.

Sasioglu a declarat că se pregătește pentru „evoluții dificile” pe măsură ce situația evoluează.

„Este posibil ca atunci când călătoriile sunt restricționate, tentativele de trecere ilegală a frontierei să crească”, a explicat el.

Sâmbătă, polițiștii de frontieră au prins patru persoane suspectate de trecerea ilegală a frontierei în regiunea Kuusamo din estul Finlandei. Aceștia au solicitat imediat azil atunci când au fost reținuți.

Sursa: The Moscow Times

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Ar trebui închise granițele de urgență, altfel vezi cum Putin zice imediat că rușii din Finlanda sunt persecutați și trebuie eliberați.

 2. F. bine,
  si Europa s-a umplut cu vreo 2-3 meleoane de dezertori, toti supusii lui Zele.

  • Vezi să nu faci tetanos de la trăgaciul praștiei pe care ți-a dat-o schizofrenicul…

  • @m2, problema ta in caz de razboi in RO va fi ca nu ai unde sa fugi, deoparte vor fi rusii de alta unguri care e pretini cu orcii.

 3. La Placinte Innainte ! La Razboi Innapoi ! E mai bine asa pentru ei !

 4. Este mai bine pentru ei , asha !

 5. marea majoritate sunt infiltrati si cat de curand vor striga ¨putin akbaru¨ in timp ce denazifica ioropeni